Salalah en Dhofar

Wadi’s, kleine oases in zeeën van zand. Ze zijn niet altijd makkelijk te vinden. Ook de tocht er naartoe is soms een uitdaging. Maar eenmaal in het zuiden van Oman, is het groen niet te missen. Hier bevindt u zich in één grote groene oase.

Salalah en Dhofar

Genieten van de regen

Zelfs met het stof van de Omaanse woestijn nog in de ogen valt het frisgroen van de zuidelijke provincie Dhofar op. In tegenstelling tot de rest van het land heeft Dhofar een subtropisch klimaat. De jaarlijkse Khareef, moessonregens, toveren de dorre heuvels iedere zomer weer om tot een tropisch paradijs. Omani’s uit het droge Noorden trekken naar deze streek om te genieten van de regen. Maar ook voor bezoekers die minder onder de indruk zijn van een regenbui, mogen Dhofar niet overslaan. Watervallen, kokospalmen en in nevel gehulde bananenplantages geven het landschap een sprookjesachtig uiterlijk. En in het Dhofargebergte houdt het zeldzame Arabische luipaard zich schuil.

In Salalah, de grootste stad in het zuiden, wordt de komst van de moesson gevierd met het jaarlijkse Khareef Festival, vol muziek, cultuur en sportevenementen.

Rondreizen door Oman

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Salalah en Dhofar

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top