Woestijn

Het huis van de bedoeïenen. Diep in de woestijn blijven tradities bestaan. Gasten worden ontvangen met een kopje kamelenmelk.

Woestijn

Het thuis voor de bedoeïenen

Woestijn zoals woestijn ooit bedoeld is. Zand heeft Oman genoeg. Bijvoorbeeld in de Empty Quarter, de ‘lege hoek’ die zich uitstrekt over Oman, Saoudi Arabië en Jemen. Duizenden kilometers zand, een oppervlakte groter dan Nederland, België en Frankrijk bij elkaar. Lieflijke duinen wisselen af met gevaarlijk drijfzand waar zelfs lokale bedoeïenen zich niet wagen. 

Hen kunt u wel treffen in de noordelijke Wahiba Sands. Dit woestijngebied is nog altijd het thuis voor de bedoeïenen, zelfs nu deze levensstijl steeds zeldzamer wordt omdat ook zij steeds meer naar de stad trekken. Toch wordt traditie hier nog in ere gehouden. Bij dit gastvrije volk kunt u overnachten in bedoeïenententen. Wie per ongeluk terecht komt bij een kamelenrace kan beter een stapje opzij doen. De kamelen stuiven gerust met 65 kilometer per uur door het zand.

Rondreizen door Oman

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Woestijn

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top