De culturele driehoek

Het historisch centrum, het hart van Sri Lanka

De culturele driehoek

HET HISTORISCH CENTRUM, HET HART VAN SRI LANKA

De culturele driehoek is het historisch centrum van het eiland, het hart van Sri Lanka. De culturele driehoek wordt gevormd door Anuradhapura, Polonnaruwa en Kandy . Hier vindt u indrukwekkende rotstempels, stoepa’s die met planten zijn begroeid of smetteloos wit zijn, prachtige paleizen en prestigieuze tempels. Een must-see tijdens uw luxe rondreis door Sri Lanka.

In Sigiriya ligt een 200 m hoge rots middenin de jungle. Deze gigantische rots wordt ook wel de Leeuwenrots genoemd. Tijdens de beklimming komt u langs een ‘spiegelmuur’, een leeuwenplateau en ziet u sensuele muurschilderingen. Op de top ziet u ruïnes van het koninklijk paleis en heeft u een geweldig uitzicht op de gehele omgeving.

Dambulla staat vooral bekend om de beroemde Dambullarotstempels. Het complex bestaat uit spectaculaire grotten die vol staan met unieke boeddhabeelden in verschillende groottes en mudras. Ook biedt Dambulla een levendige markt waar vele soorten fruit en groenten verkocht worden aan locals van over het gehele eiland. 

Een bezoek aan de culturele driehoek kunt u combineren met een safari in Minneriya National Park, bekend van de gathering, een samenkomst van grote groepen olifanten in juli en augustus.

Rondreizen door Sri Lanka

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top