Share

Doi Inthanon National Park

Thailand's hoogste piek

Doi Inthanon National Park ligt in het uiterste noorden van Thailand, deel uitmakend van het Himalaya gebergte. Giew Mae Pan Nature Trail is een van de paden die leidt tot de hoogste piek, Doi Ithanon. Het trail slingert zich een weg omhoog door torenhoog bos bedekt met varens en mos naar een kleine waterval, gevolgd door een pad met vrij zicht op de omliggende gouden heuvels. Ook ziet u onderweg Naphamethinidon en Naphaphonphumisiri liggen, de 'Royal Twin Pagodes' die belangrijke boedhistische relikwieën bevatten. Via een bergrug die uitkijkt op glooiende blauwgroene bergen bereikt u het eindpunt; het hoogste punt van Thailand! 

In dit gebied dat ook wel bekend is als het 'Dak van Thailand' leven nog verschillende bergstammen op authentieke wijze. Maak een trekking naar een van hun dorpen en breng er een paar dagen door om u te laten inwijden in 'wisselbouw' door de Karen, of in het ingewikkelde borduurwerk van de nomadische Hmong.

Flora en fauna

Het koele hooggelegen park is bedekt met een ondoordringbare deken van jungle die is bezaaid met wandelpaden en watervallen. De schitterende natuur van Doi Ithanon is extra mooi van eind januari tot en met februari, wanneer de Siamese sakurabloesem de bomen bedekt. Het park staat bekend om zijn rijke vogelleven; vogelaars kunnen hun hart ophalen tijdens de migratie tussen februari en april, wanneer ook het broedseizoen aanvangt. Het wildleven bestaat voornamelijk uit wilde zwijnen, gibbons, herten en bosgemzen. Grotere dieren zoals olifanten en tijgers zijn inmiddels verdwenen als gevolg van de jacht en de veranderende leefomgeving. 

sluiten