Bijzonder Thailand en Myanmar

Reis naar de minder bezochte, prachtige dorpen en landschappen van Thailand en Myanmar, met volop gelegenheid om in contact te komen met de lokale bevolking.

Bijzonder Thailand en Myanmar

Off the beaten track

Deze bijzondere reis in Thailand en Myanmar leidt door minder bezochte, prachtige dorpen en landschappen, met volop gelegenheid om in contact te komen met de lokale bevolking. Vanuit de bruisende metropool Bangkok reist u naar Kanchanaburi en verder noordoostwaarts via oude (hoofd-)steden Suphanburi en Uthai Thani naar de grens met Myanmar. Tempels en eeuwenoude gouden pagodes sieren het groene landschap rondom Mawlamyine, Hpa An, Bagan en Mandalay. Door de boeiende uitleg van de gids komen de historische en archeologische sites weer tot leven.

Tips & Tops Bijzonder Thailand & Myanmar:

 • Verken Bangkok vanaf de Chao Praya rivier en ervaar het lokale leven vanaf het water
 • Slenter door de groene en rustige buurt Koh Sarn Chao in Bangkok, bezoek de Champa-tempel en bak een Thaise biologische bananencake bij oma thuis
 • In het vredige, natuurlijke oerwoud aan de rand van Kanchanaburi kunt u zich in Elephant World bij mahouts aansluiten en alles leren over de benarde toestand van veel Thaise olifanten en een dag met de geredde majestueuze dieren doorbrengen in hun natuurlijke omgeving
 • Geniet van het lokale leven en typisch Thaise producten op de markt van Uthai Thani
 • De Birmese bevolking zien Mawlamyine als ‘foodcapital’ van Myanmar. Een Birmees gezegde luidt: “Mandalay is for eloquence, Mawlamyaing is for food, and Yangon is for boasting”
 • Het eiland Gaungse Kyun (Shampoo Island) wordt bewoond door honderden monniken en is tijdens het water festival Thingyan het decor voor een jaarlijks ritueel om de zonden weg te wassen. Een ritueel wat ooit gestart is door de koninklijke familie
 • Maak een hike in Hpa An langs de grillig gevormde bergen en diverse grotten die zijn ingericht als tempels; bezoek in ieder geval de Kaw Gun grot, de grot van tienduizend Boeddha's
 • De met bladgoud bedekte Schwedagon pagode is de meest aanbeden boeddhistische pagode van Myanmar
 • Bij het schitterende Inle meer maakt u kennis met de lokale Intha bevolking en ziet u hoe de vissers de speciale beenroei-techniek gebruiken.
 • De Ananda Tempel is bijzonder door de twee unieke Boeddha-beelden die lijken te veranderen als je vanuit een ander gezichtspunt naar de beelden kijkt
 • Heel bijzonder: bij de U Bein Bridge worden elke avond de voedseldonaties voor de monniken opgehaald door aapjes

 

UW REIS OP MAAT

Dagoverzicht

1 Aankomst Bangkok. ’s Middags maakt u per longtailboot een tocht over de Chao Praya rivier met stops bij o.a. Royal Barge Museum en Wat Arun.
2-3 Kennismaking met ‘het andere’ Bangkok met o.a. ’s avonds een streetfood-tour in Chinatown en Koh Sarn Chao.
4-5 Naar Kanchanaburi met de historische monumenten voor Wereldoorlog II, een panoramische treinrit en Elephant World.
6 Via 'Samchuk', de 100 jaar oude markt in Suphanburi, naar Uthai Thani.
7 Na een bezoek aan de ochtendmarkt en Wat Tha Sung reist u via Kamphang Phet naar Tak.
8 Bij de grensovergang in Mae Sot rijdt u Myanmar binnen, waarna u via Birmese dorpjes in Mawlamyine arriveert. ’s Avonds naar ‘Shampoo Island’.
9 Bezoek diverse pagodes in Mawlamyine zoals de Mahamuni Pagode in traditionele Mon-stijl en Kyaikthanlan Pagode, de grootste stoepa van de stad. Maar ook Seindon Mibaya, een 100-jaar oud klooster. Daarna reist u naar Hpa-An.
10 Verken Hpa An en bezoek de Shwe Myaw pagode, de Lumbini Tuinen en de Kaw Gun grot.
11 Naar Yangon met onderweg een stop bij de Bayin Nyi cave met een mooi klooster. In Yangon bezoekt u de Schwedagon pagode.
12 Bezoek aan het groene Kandawgyi Park waarvandaan u mooi uitzicht heeft over de stad. ’s Middags vlucht naar Heho en aansluitend rit naar Inle Lake.
13 Inle Lake met bezoek aan de drijvende markt en Pa-oh dorp In Dein.
14-15 Vlucht naar Bagan. Bezoek aan Shwezigon pagode, de grottempel Wetkyi-In Gubyaukgyi en de Ananda Tempel. Daarna per paardenwagen naar de hoogste tempel van Bagan: Thatbyinnyu.
15 Fietstour Bagan.
16-17 Riviercruise naar Mandalay. Onderweg passeert u een heuvelachtig groen landschap en stopt u onder meer bij het religieuze Sagaing Hill, de Soon U Ponya Shin Pagoda en de U Bein Bridge.
18 Ontschepen in Mandalay en aansluitend de transfer naar de luchthaven voor uw retourvlucht.

HOOGTEPUNTEN VAN DEZE REIS

Kanchanaburi

Waar rivieren, watervallen en dicht begroeide heuvels het landschap overheersen en historische monumenten herinneren aan Wereldoorlog II

Bangkok

Een van de modernste steden van het Zuid-Oost Azië, waar eeuwenoude tempels slechts minuten van kosmopolitische winkelcentra verwijderd zijn

Riviercruises

Op en rond de rivieren heerst grote bedrijvigheid. In vervlogen tijden was dit niet anders. De geschiedenis van Myanmar werd geschreven op de oevers van de grote rivieren.

Land van Pagodes

Het cultuurlandschap in Myanmar wordt in grote mate bepaald door Boeddhistische architectuur. Waar u ook bent, u bent nooit ver verwijderd van een pagode of klooster.

De wondere wereld van het Inle-meer

Drijvende tuinen en beenroeiende vissers, dit is een wereld apart.

Mandalay

Gouden pagodes en kloosters met verfijnd houtsnijwerk, naast de rechthoekige architectuur van beton en glas. In Mandalay komen traditionele en geïmporteerde stijlen samen.

Rosewood Bangkok

Architectonisch juweel tegen de skyline van Bangkok

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top