Montego Bay

Levendig, veelzijdig en kleurrijk

Montego Bay

Het levendige Montego Bay is een van de meest veelzijdige plaatsen van Jamaica. Schitterende zandstranden, culturele bezienswaardigheden en prachtige natuur, u vindt het er allemaal.

HIP & GEZELLIG

Witte stranden en felblauw water, dat is waarvoor u naar Montego Bay gaat. Een van de populaire stranden, Doctor’s Cave Beach, werd vernoemd naar een Engelse chiropractor die het heldere water helende eigenschappen toeschreef. Ook bij Sunset Lodge en Cornwall Beach kunt u terecht voor een namiddag luieren.

Over de gehele lengte van het strand loopt de Hip Strip, ook wel bekend als Gloucester Avenue. Neem de tijd om rond te kuieren en geniet er van een gezellige avond. Maak een romantisch tocht per bamboevlot op de Martha Brae-rivier of ga nee de lichtgevende lagune Glistening Waters.

GESCHIEDENIS EN CULTUUR

Bewonder in het National Museum West verschillende objecten die symbool staan voor de geschiedenis van West-Jamaica. Het museum heeft als doel om de lokale cultuur levende te houden, van de inheemse bevolking tot de kolonisatie en de internationale slavenhandel.

Sam Sharpe Square is het centrale plein van Montego Bay, waar u de Cage vindt, een klein gebouw dat werd gebruikt om dronken zeelieden en slaven op te sluiten. Ook het National Heroes Monument kan u hier bewonderen.

Volg een rondleiding bij Rose Hall Great House. De legende vertelt dat hier de geest van Annie Palmer ronddwaalt, een blank weeskindje dat met voodoo en hekserij werd opgevoed.

MONTEGO BAY MARINE PARK

Ga duiken tussen de kleurrijke koralen of ontdek de mangrovebossen per kajak bij Montego Bay Marine Park. Dit park strekt zich uit over de gehele lengte van Montego Bay en is sinds 1991 een beschermd gebied. Vissen en watersporten zijn slechts in bepaalde delen toegestaan, om zo de onderwaterwereld te behouden voor volgende generaties.

Rondreizen door Jamaica

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in Montego Bay

Half Moon

Een Jamaicaans droomverblijf

Round Hill Hotel & Villas

Tijdloze elegantie en ingetogen luxe

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top