Rusland

Land van extremen

Rusland REIZEN

Overweldigende natuur en eeuwenoude cultuur

Een reis door Rusland is een overtreffende trap aan diversiteit in natuur en cultuur. Zich uitstrekkend over het Europese en Aziatische continent herbergt dit enorme land een variatie aan wildleven en authentieke culturele schatten.

Culturele rijkdom

In het Europese deel van Rusland bevinden zich de wereldsteden Moskou en Sint Petersburg met grandeur uit de tijd van de Tsaren. Loop over het Rode Plein in Moskou en bekijk het Kremlin of duik onder in metrostelsel en verwonder u over de statige stations met kroonluchters, mozaïeken en marmeren vloeren. In Sint Petersburg kan een bezoek aan de beroemde Hermitage niet ontbreken. Ook buiten deze mondaine steden biedt Rusland een breed palet aan mogelijkheden. In de kleinere steden en dorpen zijn nog veel culturele rijkdommen bewaard gebleven. De Gouden Ring, een ring van oude steden ten noordoosten van Moskou, laat de rijke geschiedenis van het land zien. Sergjev Posad is een van de oudste steden en heeft het Trinitry Sergjev Klooster. Vladimir is de schatkamer van de Oudrussische kunst. Gebouwen in stijlen uit verschillende eeuwen verzamelden zich in Soezdal. In Jaroslavi, gelegen aan de Wolga, lieten rijke kooplieden kerken bouwen die prachtige fresco's bevatten en mooier en groter moesten zijn van Moskou ten tijde van de 16e en 17e eeuw.

Pure natuur

Om de kracht van Moeder Natuur in een verre wildernis te zien, is Altaj een must voor reizigers die van wilde, ongerepte natuur houden. De Altaj-republiek, gelegen in het zuiden van Siberië, grenst aan Mongolië, China en Kazachstan. De landschappen hier zijn werkelijk adembenemend: hoge bergen, het stromende water van de Katun-rivier, een oneindige sterrenhemel, weelderige flora, kristalhelder bronwater. Reist u verder oostwaarts dan komt u bij 's werelds diepste zoetwatermeer, Baikal. Cruisend over het aquamarijnkleurige water komt u op buitengewone plekken die anders nauwelijks bereikbaar zijn. Aanschouw de lokale flora en volg het gedrag van de Baikal zeehonden. Of ga duiken en vissen en ontdek vissoorten die enkel hier leven. In de winter kunt u schaatsen en skiën en warmt u op in een thermaal bad.

Liefhebbers van wilde en pure natuur mogen Adygea, aan de voet van de Kaukasus, niet missen. Raft op snelstromende bergrivieren, verken karstgrotten en watervallen of ga klimmen.

In het verre oosten van Rusland ligt Kamchatka. Een schiereiland vol actieve vulkanen, geisers en beren. Beklim de hoogste actieve vulkaan van Eurasia. Of surf in de geweldige branding die uitmondt op gitzwarte stranden met vulkanisch zand om daarna verrast te worden door de lawaaierige Valley of the Geysers. Met prachtige vergezichten over de Stille Oceaan verrast Kamchatka zelfs de meest ervaren reizigers. 'Where the world can't find you...'

RONDREIZEN DOOR Rusland

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier! 

Gratis doorlopende reisverzekering

Untamed Travelling biedt reizigers die willen afreizen naar een oranje bestemming (rood voor België) een gratis doorlopende reisverzekering van Allianz aan. Deze reisverzekering dekt ook medische kosten op bestemmingen die vanwege covid-19 oranje kleuren. Zo kunt u erop vertrouwen dat uw reis goed verzekerd is. Lees er meer over in onze voorwaarden.

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen? 

INSPIRATIE VOOR Rusland

UNTAMED TRAVELLING

VRAAG EEN REISVOORSTEL AAN

REISMOGELIJKHEDEN:

Cruises

Cultuurreizen

Fly-in

Natuurreizen

Reizen Below Zero

Rondreis met privé gids

Treinreizen

RONDREIZEN DOOR Rusland

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. In ons blog leest u de laatste ontwikkelingen.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen? 

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top