Zuid-Bohemen

Betoverende landschappen en middeleeuwse stadjes

Zuid-Bohemen

Kastelen en historische monumenten

Ongerepte oerbossen afgewisseld met oneindige velden, donkere meren en sprookjesachtige kastelen. Zuid-Bohemen is een droomparadijs en biedt de reiziger eindeloze mogelijkheden om kennis te maken met de natuurlijke schoonheid en talrijke historische monumenten van Tsjechië.

De streek is bezaaid met eeuwenoude steden en pittoreske dorpjes. Gelegen aan de Moldau, is Český Krumlov de parel van de regio en staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het elegante centrale plein en het op een heuvel liggende kasteelcomplex dateren uit de middeleeuwen, terwijl de prachtig gerestaureerde architectuur teruggaat tot de renaissance, barok en gotiek. Een wandeling door de kronkelende steegjes en smalle straten met kinderkopjes, langs huizen vol wapenschilden, charmante terrasjes en lokale pubs die het beroemde lokaal gebrouwen bier serveren, brengt de reiziger terug in de tijd.

Ook sfeervolle plaatsen als Tabor en Trebon worden geroemd om hun historische centra vol monumentale gebouwen. Op het prachtig gelegen Lipnomeer zijn tal van watersporten mogelijk en kunt u heerlijk zonnen op één van de vele zandstranden. Een absolute aanrader is het kasteel van Hluboka nad Vltavou, een romantisch kasteel in neogotische stijl. Het kasteel heeft maar liefst 144 zalen, waar u 17e-eeuwse wandtapijten, schilderijen, gobelins, Venetiaanse spiegels en wapenuitrustingen aantreft.

Rondreizen door Tsjechië

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Zuid-Bohemen

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top