Share

Maya tempels in Belize

HEILIGE PLAATSEN VAN DE MAYA’s IN DE JUNGLE

In vroeger tijden bouwden de Maya’s prachtige tempels waar ze hun – soms bloederige – rituelen uitvoerden. Met de tijd heeft de jungle veel van deze prachtige bouwwerken bedekt, maar inmiddels is een deel van deze tempels ook weer opnieuw ontdekt en schoongemaakt door archeologen. U kunt hier naar hartenlust dwalen tussen de oude stenen en de woekerende jungle-planten die vele toekans, (brul)apen en orchideeën herbergen. Beklim de indrukwekkende piramides van het eens zo machtige Maya rijk en waan u voor even een Maya priester, klaar om te offeren…

Xunantunich en Caracol liggen in de buurt van San Ignacio. Xunantunich bereikt u met een oversteek per boot, Caracol alleen na een lange hobbelige weg door de jungle.

Lamanai, in het noorden van het land, staat bekend om z'n indrukwekkende architectuur: enorme maskers staren u aan vanaf de zijkant van de tempels. Indrukwekkend en een beetje griezelig!

Actun Tunichil Muknal (ATM grot) is alleen te bereiken via en wandeling door de jungle, een korte zwemtocht en een spannende tocht door een prachtig grottenstelstel. Tot slot bereikt u de Kristallen Maagd: ooit een offer voor de oude Maya goden, nu een skelet op de bodem van de grot. Een bezoek aan de ATM Cave is geen tocht voor angsthazen, maar wel een die u lang zal bijblijven!

Inspiratie voor Belize

sluiten