Regio Aysén

Een van de meest ongerepte gebieden van Chili met een adembenemend mooi landschap

Regio Aysén

Noordelijk Patagonië

In het Chileense Patagonië ligt het woeste en nog weinig bezochte gebied Aysen; de beroemde Carretera Austral doorkruist dit ongerepte gebied met een adembenemend mooi landschap. Groene heuvels en ondoordringbaar woud gedomineerd door grillige besneeuwde Andespieken. Een groot ijsveld, el Campo de Hielo Norte, is de bron van de vele gletsjers, rivieren en meren die dit gebied rijk is, waaronder het Lago General Carrera. Door erosie van water en wind ontstond hier een uniek netwerk van grotten in het marmermassief dat grenst aan het meer, de Capilla de Marmol, de marmergrotten.

'Off the beaten track'

Een rondreis per huurauto over voornamelijk onverharde wegen door dit landschap van gletsjers, azuurblauwe meren en prachtige bergen is een mooie ervaring. Noordelijk ligt Puyuhaupi en het nabijgelegen Nationaal Park Qeuelat bekend om zijn subtropische begroeiing en hangende gletsjer. Aan het meer van General Carrera bevindt zich Puerto Rio Tranquilo waar u met de boot de Capilla de Marmol (marmergrot in het meer) kunt bezoeken. Spectaculair is ook de tocht door een paradijselijke vallei langs een woeste rivier richting Bahía Exploradores en vervolgens naar de  indrukwekkende San Rafael gletsjer. Puerto Guadal is daarna een heerlijke plek om een aantal dagen te verblijven. U kunt verder rijden langs Lago Buenos Aires richting Argentinië of eventueel verder zuidwaarts naar Caleta Tortel in Chili. Gletsjers, meren, rivieren en fjorden - waar u ook kijkt, het is allemaal wonderbaarlijk mooi! 

Rondreizen door Chili

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Regio Aysén

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top