Share

Mompox

In Mompox is de tijd stil blijven staan. Terwijl de rest van het land zich steeds verder ontwikkelde en moderniseerde, ziet Mompox er nog steeds zo uit als tijdens de koloniale tijden. Vandaar ook dat UNESCO het in 1995 heeft opgenomen als World Heritage Site. Santa Cruz de Mompox (de officiële naam van de stad) ligt op een eiland omgeven door een zijtak van de Magdalena rivier. Mompox was een safe haven voor de Spanjaarden waar ze hun goud en kostbaarheden beschermden tegen de piraten. Veel van dit goud is gebruikt om kostbare artefacten mee te maken waarmee de diverse religieuze ceremonieën mee gevierd werden.

Wandelend door Mompox ziet u de vijf koloniale kerken, huizen en één van de meest prachtige begraafplaatsen van Colombia. Pasen is één van de belangrijkste periodes in de stad. De feestelijkheden starten een week eerder. Tijdens deze ‘Semana Santica’ verkleden kinderen en tieners zich in traditionele kostuums en dragen beelden van heiligen rond.

Ook foodies halen hun hart op in Mompox. Lokale vis, de capa kaas (een milde kaassoort), butifarra, chorizo en met name de heerlijke deserts gemaakt van ananas en limoen zijn befaamd.

 

sluiten