Share

San Agustin en Tierradentro

Archeologische parels in Colombia

De indrukwekkende archeologische sites  van San Agustin en Tierradentro liggen in de centrale Andes en zijn te bereiken vanuit het prachtige koloniale Popayán. Beide vindplaatsen bevatten beelden en decoraties waarvan de motieven veel overeenkomsten hebben. Ze worden vaak tot dezelfde precolumbiaanse cultuur gerekend.

San Agustin

De archeologische sites van San Agustin bestaan voornamelijk uit beelden en mesitas bevatten. Mesitas, letterlijk tafels, zijn een soort hunebedden die ondersteund werden door beelden en omringd zijn door opgerichte stenen. In het Bosque de las Estatuas, het beeldenbos, zijn heel wat beelden gegroepeerd en krijgt u een overzicht van de merkwaardige kunst van deze cultuur.


Tierradentro

De archeologische site Tierradentro bestaat uit vijf opgravingen, Alto del Aguacate, Alto de San Andrés, Alto de Segovia, Alto del Duende en El Tablón, waar men ondergrondse grafkamers heeft aangetroffen. Een spiraalvormig trappenhuis geeft toegang tot de kamers die met bijzondere motieven zijn versierd. De grote kamers liggen 5 tot 8 meter onder de grond en bevatten nissen waarin de doden werden bewaard. Het hele complex kunt u te voet bezoeken, een prachtig gebied om te wandelen. In de buurt bevinden zich dorpjes van de inheemse Paéz die u ook op de lokale markten kunt treffen.

Inspiratie voor Colombia

sluiten