Autoreis Costa Rica

Op avontuur in Costa Rica! Kajakken, white water raften, canyoning en surfen in het regenwoud van Monteverde, rondom de Arenal vulkaan en Playa Tamarindo.

Autoreis Costa Rica

AVONTUURLIJK COSTA RICA

De toon is gezet voor deze autoreis: na uw verblijf in San José gaat u naar de Pacuare Lodge, midden in een beschermde zone in de Caraibische laaglanden. U bereikt de lodge na een rafting-trip over de Parcuare River. In de weelderige, groene natuur leven meer dan 350 vogelsoorten en het dichte woud biedt bescherming aan jaguars, oceloten, luiaards, brul- en slingerapen en bijzondere reptielen en amfibieën. Welkom in Costa Rica!
De autoreis gaat verder naar het nevel- en regenwoud rondom de Arenal vulkaan en vervolgens naar het sprookjesachtige nevelwoud van Monteverde waar u over hangbruggen van wel 35 meter hoog wandelt en een nieuwe wereld ontdekt in het bladerdak van de woudreuzen. De stranden van Tamarindo vormen het sluitstuk van deze avontuurlijke reis.

TIPS & TOPS AUTOREIS COSTA RICA:

  • Vlakbij de Pacuare Lodge bevindt zich een prachtige waterval en de lodge heeft een spectaculaire canopy tour die u langs verschillende platformen in het bladerdak van de jungle brengt
  • De omgeving van de Arenal vulkaan leent zich uitstekend voor het maken van wandelingen door de jungle of langs de voet van de vulkaan waarbij u over de oude gestolde lava kunt lopen
  • Tijdens zijn trek strijkt de beroemde quetzal vogel neer in het reservaat van Monteverde
  • Hotel Belmar in Monteverde is volledig geïntegreerd in de natuur en is 100% duurzaam. Tweederde van het terrein is dan ook ongerept regenwoud
  • Voor welk avontuur kiest u bij Hotel Belmar: Abseilen, mountainbiken, hiken, kajakken of ‘tubing’ waarbij u in een grote rubberen band door de canyon over de Rio Perdido gaat?
  • Tamarindo staat bekend om zijn goede surfgolven
  • Aangrenzend aan Tamarindo ligt het Marina las Baulas Park, bekend om zijn lederschildpadden die op het strand van Playa Grande eieren leggen tussen september en maart
  • Door de kalme zee is Tamarindo is een van de veiligste stranden in Costa Rica en daardoor ideaal om te zwemmen, kajakken, surfen, suppen, snorkelen en duiken

UW REIS OP MAAT

Dagoverzicht

1 Aankomst San José, transfer naar het hotel
2-3 Raften naar Pacuare Lodge. Tijdens uw verblijf kunt u o.a. hiken naar de waterval. Of maak een spectaculaire canopy tour langs verschillende platformen in het bladerdak van de jungle. Of ontspan in één van zwembaden.
4-6 U raft terug naar Siquirres, hier haalt u de huurauto op. U rijdt naar Arenal. Maak wandeltochten en bezoek warmwaterbronnen in de omgeving.
7-8 U rijdt naar Monteverde. Uw dagen staan in het teken van Canopy walkways in het nevelwoud.
9-10 U rijdt naar Bagaces. Bij hotel Rio Perdido heeft u de mogelijkheid tot abseilen, mountainbiken, hiken, kajakken of tuben. Gaat u het avontuur aan?
11-13 Rijden naar Tamarindo. Geniet hier van zon, zee en strand, maar ook van de prachtige natuurlijke omgeving en spot in de tuinen van het hotel de apen in de bomen.
14 Rijden naar San José of Liberia waar u de auto inlevert. Aansluitend volgt de retourvlucht.

HOOGTEPUNTEN VAN DEZE REIS

El Arenal en de noordelijke regio

El Arenal ligt in Parque Nacional Volcán Arenal en bestaat voornamelijk uit nevelwoud en regenwoud

San José

De hoofdstad van Costa Rica

Monteverde Cloud Forest

Het Monteverde nevelwoudreservaat herbergt een bijzonder rijke flora en fauna, van orchideeën tot de beroemde quetzal vogel

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top