Cotopaxi & Quilotoa

De Cotopaxi vulkaan is een van de bekendste vulkanen op de Avenida de los Volcanes, de laan der Vulkanen

Cotopaxi & Quilotoa

Avenida de los Volcanes

Het imposante Andesgebergte, dat dwars door het land loopt, staat bekend als de Avenida de los Volcanes. Tot de belangrijkste vulkanen in het noordelijke gedeelte van de Avenida behoren de Volcán Cayambe van 5790m, de Cotacachi van 4939m en de Imbabura van 4609m. De laatste wordt ook wel Taita Imbabura (Papa Imbabura) genoemd vanwege de spirituele betekenis van de vulkaan als heilige beschermer van de regio. En de belangrijkste vulkanen in het centrale gedeelte zijn de besneeuwde Andesreuzen Cotopaxi van 5897m en de Chimborazo die met 6267m het hoogste punt van Ecuador is.

Nationaal park Cotopaxi

Het nationaal park Cotopaxi ligt iets ten zuiden van Quito. In het hart van dit park bevindt zich de 5897m hoge besneeuwde vulkaan Cotopaxi waarnaar het park genoemd is. Het bestaat o.a. uit het Limpio Pungo plateau, een mooi voorbeeld van een Páramo, zoals in Ecuador een hoogvlakte wordt genoemd. U kunt er wilde paarden zien, lama's, wilde stieren, soms een condor en als u heel veel geluk heeft een poema!

Quilotoa regio

Ervaar het echte leven van de hoge Andes in de Quilotoa regio. Westelijk van de immense Cotopaxi vulkaan vindt u de meest pittoreske landschappen. Er zijn indrukwekkende canyons, schilderachtige bergpieken en het onovertroffen azuurblauwe Quilotoa kratermeer. De natuur is overweldigend, afwisselend en prachtig om in te wandelen. Kleine dorpjes zoals Zumbahua, Pujilli en Saquisili staan bekend vanwege hun authentieke, levendige weekmarkten waar indianen in fel gekleurde poncho’s hun waren verkopen. Onderweg komt u bepakte lama’s tegen en passeert u fraai beschilderde bussen met schapen bovenop of pick-ups beladen met wel twintig man. Het is een unieke beleving om in dit gebied te reizen en te genieten van de bijzondere taferelen.

Rondreizen door Ecuador en Galapagos

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Cotopaxi & Quilotoa

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top