Share

De kust van Ecuador

De kust van Ecuador

Het nationaal park Machalilla ligt aan de Pacifische kust en heeft een oppervlakte van 550 km² inclusief de eilanden Isla de la Plata and Isla Salango. Het bestaat uit stranden, nevelwoud en tropisch droogbos. De dieren die er voorkomen zijn gordeldieren, 2 soorten apen en 270 soorten vogels, waaronder de Galapágos albatros. De kust voor het park is de broedplaats voor de bultrug (walvis). Onder de vegetatie de opuntia cactus, de Palo Santo boom, kapokboom en Johannesbroodboom. In het park bevindt zich het dorpje Agua Blanca, vroeger een belangrijk centrum van de Manteño cultuur, met een site en museum.

Playa los Frailes

Eén van de stranden binnen het park is het adembenemende Playa los Frailes met het prachtige baaitje Tortuguita. Het is een ongerept wit strand waar u kunt snorkelen of een wandelroute kunt volgen langs de prachtige kustlijn waarbij u via het bos bij een mooi uitkijkpunt komt.

Isla de la Plata

Het Isla de la Plata is één van de eilanden die onderdeel is van het park. U vindt hier verschillende kolonies van albatrossen, fregatvogels en genten, zoals de bijzondere blauwvoet gent, roodpoot- en nasca gent. Net als op de Galápagos eilanden zijn de vogels hier weinig schuw en kunt u hen vrij dicht benaderen. Het eiland wordt dan ook wel klein-Galápagos genoemd. Er is ook een kleine kolonie Zuid-Amerikaanse zeeleeuwen en soms kunt u walvissen spotten. 

sluiten