Maya cultuur

De Maya’s leven in Midden-Amerika. De cultuur van de Maya’s valt op door de bijzondere architectuur en astronomische waarnemingen.

Maya cultuur

Indianen cultuur in Midden-Amerika

De Mayacultuur is ontstaan rond 2000 voor Christus en heeft bestaan tot de komst van de Spanjaarden. Veel Mayatalen worden vandaag de dag nog altijd gesproken. De Mayacultuur is terug te vinden in Honduras, Guatemala, Belize, El Salvador en Mexico. Toen in 1839 een Amerikaanse reiziger en een Engelse architect en tekenaar een geïllustreerd verslag deden van hun bezoek aan een aantal Maya steden, bracht dat, na jaren van vergetelheid, een sterke belangstelling voor de Mayacultuur teweeg. De Maya deden bijzonder nauwkeurige astronomische waarnemingen en hadden een nauwkeurige en ingewikkelde kalender. Het schrift van de Maya bestaat uit ideografische tekens (beeldschrift). Doordat vrijwel alle Mayadocumenten bij de Spaanse verovering zijn verbrand als heidens en verwerpelijk en de enige overblijfselen bestaan uit opschriften op gebouwen en stenen, is de ontcijfering van het schrift nog steeds niet volledig gelukt.

 

Rondreizen door Guatemala

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Maya cultuur

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top