Share

Amazone regenwoud

Het Peruaanse Amazone regenwoud

Ten oosten van de Andes bevindt zich het gigantische Amazone regenwoud dat maar liefst de helft van de totale oppervlakte van Peru beslaat. De meest spectaculaire flora en fauna van de aarde vindt u terug in dit gebied.

In het zuiden van het land ligt het wonderschone Tambopata nationaal reservaat. Varend over meanderende jungle rivieren komt u ongetwijfeld oog in oog te staan met kaaimannen, apen, reuzenotters en misschien wel hét roofdier van Zuid-Amerika: de jaguar! Op de befaamde kleilikken ziet u honderden kleurrijke ara’s zich dagelijks verzamelen. Manu nationaal park is het grootste beschermde natuurgebied in Peru en een waar paradijs voor elke vogel- en natuurliefhebber.

In Noord-Peru vloeien twee machtige rivieren, de Ucayali en de Marañon, samen en vormen zo de Amazone, de grootste rivier ter wereld. Bij de samenvloeiing ligt het natuurpark Pacaya-Samiria. Dit park bestaat uit primair regenwoud en talloze waterwegen en meren waar het wemelt van het dierenleven. In het woud vindt u verschillende apensoorten, waaronder het prachtige gouden leeuwaapje, grotere dieren als de tapir en meer dan 300 soorten tropische vogels. Het gebied is uitermate geschikt om met een Amazone cruise verkend te worden.

Niet ver van de plek waar de Rio Mayo uitmondt in de Rio Huallaga liggen de nog maar weinig bezochte berg- en laaglandregenwouden van Tarapoto. Een kakofonie aan geluiden wordt veroorzaakt door tropische vogels, brulapen en insecten. Er zijn schitterende boottochten en wandelingen te maken. In het gebied bevindt zich ook het plaatsje Lamas waar jungle indianen leven die hun tradities nog steeds in ere houden. Ondanks dat zij in het laagland leven, vertoont hun klederdracht meer gelijkenis met die van de hooglandindianen dan die van regenwoudvolken.

Bekijk accommodaties bij deze bestemming

Inspiratie voor Peru

  • Ronald van Kleef

    De mooiste reis die ik OOIT heb gemaakt!

    Meer informatie
sluiten