Rondreis Untamed Suriname

Gevarieerde kennismaking met Suriname

Rondreis Untamed Suriname

Surinaamse cultuur en natuur

Suriname ver van de gebaande paden, dat is wat deze unieke reis u laat zien. Verken de authentieke binnenlanden en leer de bevolking kennen die nog leeft in volledige harmonie met de natuur. Duik in de kleurrijke cultuur op voormalige plantages, in kleine dorpen en nederzettingen van indianen en Creolen; zing en dans met de vrouwen van de Granman en help met het bakken van cassave brood of het doen van de afwas in de rivier.

Ook aan natuurliefhebbers is gedacht. Geniet van boottochten en wandelingen door het Boven Surinamegebied en Palumeu. Spot wilde dieren en speur de lucht af naar overvliegende papegaaien en toekans. Beleef een onwerkelijk mooi en onvergetelijk intens avontuur, Where the world can’t find you…

Tip & Tops van Rondreis Untamed Suriname:

  • Deze reis kan volledig op privé basis worden uitgevoerd; u reist met privé vervoer en heeft ter plaatse uw eigen gidsen.
  • In het Commewijne District heeft u grote kans wilde dolfijnen te spotten.
  • Uniek verblijf op een gerestaureerde koffie- en cacaoplantage.
  • In het Boven Surinamegebied leven de Saramaccaanse marrons midden in het oerwoud. Tijdens junglewandelingen en indrukwekkende korjaaltochten over de rivier met stroomversnellingen (sula’s) en zandbanken komt u langs dorpjes, een lokaal radiostation en gezondheidscentrum djumu. 
  • U reist vanaf het Boven-Suriname gebied per privé korjaal over de Suriname rivier door naar Kasindo River Lodge in Cajana.
  • Vlieg vanaf de airstrip van Cajana naar het afgelegen eiland Palumeu voor een verblijf midden in het hart van het Amazone regenwoud; optioneel is een verlenging met de uitdagingende Kasikasima expeditie.
  • De bevolking van het dorp maakt, net als hun voorouders, voor hun levensonderhoud gebruik van wat de jungle te bieden heeft door jacht, visvangst en akkerbouw ('kostgrondjes').
  • Wilt u liever op uw eigen houtje wandelen, vogels kijken, vissen, peddelen of meegaan naar de ‘kostgrondjes’ tijdens uw verblijf op Palumeu? Vraag uw gids naar de mogelijkheden.
  • U maakt kennis met de traditionele muziek en (kunst)nijverheid en krijgt de kans om pijl en boog te leren schieten in Palumeu.

UW REIS OP MAAT

Dagoverzicht

1-2 Aankomst in Paramaribo – privé wegtransfer naar hotel Royal Torarica - stadswandeling
3 Privé wegtransfer naar Frederiksdorp – Plantage Resort Frederiksdorp
4 Wegtransfer op privébasis naar Paramaribo – hotel Royal Torarica
5-7 Privé wegtransfer naar het Boven-Suriname Gebied – Resort Pingpe - uiteenlopende activiteiten in de jungle
8 Privé boottocht naar Cajana – Kosindo River Lodge
9 Cajana – interactie met lokale bevolking tijdens dagelijkse bezigheden – Kosindo River Lodge
10 Vlucht naar Palumeu – bezoek Palawa eiland – zwemmen in het koele rivierwater, massage in de waterval – Palumeu Jungle Lodge
11-13 Wandel door het Amazone regenwoud, maak een korjaaltocht over de Tapanahony rivier en leer schieten met pijl en boog – Palumeu Jungle Lodge
14-15 Vlucht terug naar Paramaribo – privé wegtransfer naar hotel Royal Torarica - dag ter vrije besteding
16 Privé wegtransfer naar internationale luchthaven – internationale retourvlucht

HOOGTEPUNTEN VAN DEZE REIS

Boven Surinamegebied

Onaangetaste natuur, onvergetelijke avonturen en heerlijke culinaire verrassingen

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top