Abu Dhabi

Schitterende overdaad

Abu Dhabi REIZEN

Een sprookje dat werkelijkheid wordt

U wandelt door een paleis van marmer, goud en kristal. Zwemt in blauwe oases midden in de woestijn. Rijdt een rondje in de snelste auto ter wereld. In sprookjes kan alles. En Abu Dhabi is een sprookje dat werkelijkheid wordt. Bij schemering is de oasestad Al Ain betoverend. Pluk een dadel van de palm, proef en besef dat u niet droomt. Ook de zandstenen stad Qasr al Sarab in de Liwa woestijn is geen fata morgana. Dat voelt iedereen die vanuit de zachte ligstoelen uitkijkt over het rode zand tijdens zonsondergang.

Het grootste emiraat van de Verenigde Arabische Emiraten is besprenkeld met oases. Na kilometers zand, is een groene redding vaak nabij. En ook Abu Dhabi zelf onderscheidt zich door haar groene uitstraling. Want behalve strakke architectuur is hier ook nog plaats voor weelderige begroeiing. De stad heeft net een maatje minder dan Dubai en kan het zich daarom permitteren om zich af en toe te laten gaan. Met het letterlijk schitterende Emirates Palace, gebouwd van marmer, goud en kristal. Met de sneeuwwitte Sheik Zayed Moskee waar veertigduizend mensen tegelijk hun gebed kunnen doen. En met het Ferrari World themapark, waar in blinkend rood en op hoge snelheid het verhaal van Ferrari wordt verteld.

Voor wie dit allemaal te snel gaat staat een kameel klaar. Die voert zijn berijders mee naar de rand van de woestijn voor een optreden van Arabische buikdanseressen. En hier verandert Abu Dhabi in een sprookje uit 1001 nachten.

RONDREIZEN DOOR Abu Dhabi

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier! 

Gratis doorlopende reisverzekering

Untamed Travelling biedt reizigers die willen afreizen naar een oranje bestemming (rood voor België) een gratis doorlopende reisverzekering van Allianz aan. Deze reisverzekering dekt ook medische kosten op bestemmingen die vanwege covid-19 oranje kleuren. Zo kunt u erop vertrouwen dat uw reis goed verzekerd is. Lees er meer over in onze voorwaarden.

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen? 

INSPIRATIE VOOR Abu Dhabi

BELEEF Abu Dhabi MET UNTAMED

Yas Marina Circuit

Op hoge snelheid over een bijzonder racecircuit

Sheik Zayed Moskee

Het heldere water van de vijvers rondom de Sheik Zayed Moskee, reflecteert ieder koepeltje. Zelfs in spiegelbeeld komt de schoonheid van de Moskee goed tot zijn recht.

Valken

Stevig klauwen de pootjes van de valk in de handschoen. Zijn kopje draait onrustig heen en weer. Een goed teken. Hij is alert, en na een paar weken ziekenhuis weer fit genoeg om op jacht te gaan.

Boulevard Corniche

De inwoners van Abu Dhabi haasten zich voorbij. De Corniche, de boulevard klem tussen de stad en het strand, behoort tot hun dagelijkse route. Komt u hier voor het eerst, zorg dat u de tijd heeft. Er valt genoeg te zien.

Oase stad Al Ain

Dwalen tussen de dadelpalmen. Heftig handelen op de kamelenmarkt. In Al Ain leeft de geschiedenis voort. Want de kamelen gaan niet met de tijd mee, maar doen zoals ze altijd doen: sloom hun hooi herkauwen.

Sir Bani Yas, eiland voor Abu Dhabi

De drukte van downtown Abu Dhabi is verdwenen. Waar eerst de zakenmannen in pak het straatbeeld domineerden, zijn nu gazelles en giraffen in de meerderheid.

Handwerkcentrum & Heritage Village

Drie klosjes garen bungelen werkeloos langs een weefgetouw. Totdat een oudere vrouw plaatsneemt en de blauwpaarse draden in rap tempo door haar vingers laat glijden.

Top accommodaties in Abu Dhabi

Emirates Palace

Prinsheerlijk verblijf in het paleis

W Abu Dhabi Yas Island

Kleurrijke verrassing boven het F1 circuit

UNTAMED TRAVELLING

VRAAG EEN REISVOORSTEL AAN

RONDREIZEN DOOR Abu Dhabi

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. In ons blog leest u de laatste ontwikkelingen.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen? 

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top