Qatar

Schiereiland vol verborgen schatten

Qatar REIZEN

De schatten onder het zand

Vraag het de vissers. In havenstad Al Khor kunnen zij zich nog levendig herinneren hoe er hier naar parels werd gedoken. Tegenwoordig zorgen olie en gas voor het inkomen van Qatar. Het schiereiland bestaat grotendeels uit woestijn, waarin talrijke schatten zich verborgen houden. Zo is er de binnenzee, het enorme meer midden in de woestijn. Of het groene mangrovebos Thakkira, dat zich eigenlijk alleen per kano echt laat ontdekken.

In Doha wacht het moderne stadsleven. Inwoners slenteren over de promenade, vernoemd naar de motor van de oude economie: the Pearl. In de hoofdstad gaat dit oude moeiteloos samen met het nieuwe. Oude islamitische kunst staat in het hypermoderne gebouw van het Museum of Islamic Art. En zowel de traditioneel Arabische markt Souk Wakif als het avonturenpark Alladins Kingdom zijn een attractie. De verre geschiedenis ligt verstopt binnen de zware muren van Zubara fort. Ooit een militaire vestiging, nu cultureel erfgoed en minstens zo indrukwekkend als het paleis van de emir. De skyline van Doha doet niet onder voor die van zijn bekende buurman Dubai. Vanuit het eiland Safliya heeft u prachtig zicht op de wolkenkrabbers die zich aftekenen tegen de helderblauwe lucht. En voor wie hierop toch uitgekeken raakt, zijn er volop watersportmogelijkheden: waterskiën, duiken, surfen.

Naast al deze schatten is er in Qatar natuurlijk ook gewoon een heleboel zand. Een uitgelezen kans om uw zandsurftechnieken te verbeteren. Bovendien is de zonsondergang het mooist tussen de zandduinen. En voor degene die de woestijn niet meer willen verlaten, ligt aan de horizon een bedoeïenenkamp. De kameel brengt u wel.

RONDREIZEN DOOR Qatar

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier! 

Gratis doorlopende reisverzekering

Untamed Travelling biedt reizigers die willen afreizen naar een oranje bestemming (rood voor België) een gratis doorlopende reisverzekering van Allianz aan. Deze reisverzekering dekt ook medische kosten op bestemmingen die vanwege covid-19 oranje kleuren. Zo kunt u erop vertrouwen dat uw reis goed verzekerd is. Lees er meer over in onze voorwaarden.

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen? 

INSPIRATIE VOOR Qatar

BELEEF Qatar MET UNTAMED

Kayakken door mangrove bos

Als een groen tapijt liggen de Thakira mangroves uitgerold langs de kust. Maar het tapijt vertoont kleine scheurtjes. Geen ramp, want hierdoor sijpelt het water waarover u kunt kajakken. Om zo de mangroven al peddelend te verkennen.

Cultuursnuiven in Doha

Kunst wordt niet in een hoekje weggestopt. Kunst krijgt de ruimte. Oud keramiek in het splinter nieuwe gebouw van het Islamic Art Museum. Of juist nieuwe schilderijen in de oude souk.

Doha skyline

Alsof ze in een etalage staan. De gebouwen die Doha's skyline domineren laten zich vanaf de waterkant bereidwillig bewonderen. Glimmend van trots om alle aandacht die ze krijgen.

Forten Zubara en Al Koot

Forten uit vervlogen tijden. Ze hebben hun taak neergelegd maar hun status niet verloren. Trots staren ze in de verte. Hun torens zichtbaar van ver. Maar hun muren niet zo ondoordringbaar als voorheen.

Zee en zand

Water in de woestijn. Het lijkt een wonder, maar het is waar. De binnenzee van Qatar komt plotseling uit het zand omhoog. Grote golven heeft deze zee niet nodig om bezoekers te verrassen.

Souk Wakif

Om de wirwar aan steegjes te ontrafelen is Souk Wakif helemaal herbouwd. Verdwalen behoort daarmee echter niet tot het verleden. Nog altijd is de souk een doolhof van smalle straatjes.

Hoofdstad met allure

De moderne architectuur zal niemand verbazen. Maar de combinatie met antieke souk is verrassend stijlvol. Zo ook de hippe boulevard met oude islamitische kunst. Doha heeft smaak.

UNTAMED TRAVELLING

VRAAG EEN REISVOORSTEL AAN

RONDREIZEN DOOR Qatar

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. In ons blog leest u de laatste ontwikkelingen.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen? 

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top