Homer en Kachemak Bay

In de regio Kenai heersen milde temperaturen en het is er schitterend mooi. Maar bovenal is dit een onbetwist paradijs voor vogelliefhebbers.

Homer en Kachemak Bay

STERLING HIGHWAY

De route van Anchorage naar Homer leidt langs schilderachtig mooie meren, uitmondingen van ijzige koude beken en rivieren, bergen en baaien. Aan de overzijde van de Cook Inlet doemen hoge, besneeuwde bergen op, het silhouet van een adelaar tekent zich af tegen de hemel. Dan opent het panorama over Kachemak Bay en Homer, het stadje waar de weg eindigt.

ALASKA’S PLAYGROUND

In de luwte van de Kenai Mountains heerst een opvallend mild microklimaat, en het contrast met andere, koudere delen van Alaska zal u aangenaam verrassen. Dit is een heerlijke omgeving voor activiteiten als wandelen, vissen, kajak varen en kamperen.

VOGELPARADIJS

Begin mei ontwaakt Homer uit zijn winterslaap, als de terugkeer van tienduizenden migrerende kustvogels uitbundig wordt gevierd tijdens een vierdaags festival: het Kachemak Bay Shorebird Festival. Deze periode is een hoogtepunt voor vogelliefhebbers! Ook nadat de meeste trekvogels weer naar andere oorden zijn verdwenen blijft dit een uitzonderlijk vogelrijke streek. Al wandelend over ‘Homer Spit’, een markante landtong, ziet u vele soorten steltlopers. Tijdens een excursie per boot ziet u onder meer diverse soorten puffins en aalscholvers. Ook adelaars, met name de Amerikaanse adelaar, zijn opvallend aanwezig in de regio.

PARADIJS AAN DE OVERKANT

Aan de overzijde van de baai ligt Kachemak Bay State Wilderness Park, een zeer toegankelijk natuurgebied. In alle rust kunt u vogels en andere dieren observeren. Vanaf een kajak, te voet, of vanaf een kampeerplaats of cabin midden in de natuur.

Rondreizen door Alaska

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top