Kobuk Valley National Park

Honderdduizenden rendieren migreren in voor- en najaar door Kobuk Valley National Park. Volg hun sporen over zandduinen en langs rivieren.
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Kobuk Valley National Park

DE ZANDDUINEN VAN KOBUK VALLEY

Het is een opmerkelijk gezicht: hoge zandduinen in een open landschap boven de noordpoolcirkel. Het is de erfenis die dateert uit de laatste ijstijd, 28.000 jaar geleden. Voortstuwende gletsjers vermaalden en slepen rotsen met oneindig geduld tot fijn zand, de wind nam het mee naar Kobuk Valley. Langs de randen van de duinen groeien grassen, korstmossen en struiken, verderop de eerste berken en naaldbomen. Daar begint het territorium van het wild: verwaaide sporen in het zand vertellen dat hier wolven, beren en vossen zijn.

DE MIGRATIE VAN RENDIEREN

De populatie rendieren in Kobuk Valley National Park wordt geschat op bijna een half miljoen! Tweemaal per jaar leggen enorme kuddes grote afstanden af, op weg van en naar Brooks Range, waar de rendierkalveren ter wereld komen. De grond trilt als een kudde passeert. Aangekomen bij de Kobuk-rivier springen de dieren in het ijskoude water, om zwemmend de overkant te halen. Dan bereiken ze de duinen van Kobuk Valley, waar miljoenen hoeven het zand omwoelen. Pas als de laatste dieren zijn gepasseerd, trekt de wind het oppervlak weer glad en daalt de stilte neer over het land.

Rondreizen door Alaska

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top