Silversea
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Northwest Passage

Cruise door de ruige landschappen van Arctic & Groenland

Deze avontuurlijke reis begint in het ruige Groenland. Ontmoet de kleine maar vriendelijke gemeenschap in de schilderachtige stad Kangaamiut, verken de eeuwenoude ruïnes van de Inuit in Nuuk en vaar door immense fjorden en gletsjers bij Ilulissat Icefjord, ook wel bekend als dé geboorteplaats van ijsbergen. In de volgende dagen ontdekt u de pracht van de ongerepte Arctic. Wandel door Pond Inlet, het belangrijke centrum van Inuit-kunst, zet voet aan land op het grootste onbewoonde eiland ter wereld Devon Island en sta versteld van de archipel met duizenden eilanden die grotendeels tot het territorium Nunavut behoort. Onderweg geniet u vanaf het dek van het rijkelijke zee- en vogelleven. Treed in de voetsporen van Arctische ontdekkingsreizigers en geniet van het landschap en bijzonder wildlife. Of dit nu uw eerste keer wordt of u deze regio al meerdere keren heeft bezocht, de woeste schoonheid van de Northwest Passage zal steeds weer versteld doen staan. Where the world can’t find you…

Tips & Tops Northwest Passage

  • Het expeditieschip Silver Cloud is één van de meest ruime en comfortabele expeditieschepen van Silversea.
  • Sta versteld van schitterende uitzichten vanaf het balkon van uw luxueuze suite, geniet van ongeëvenaarde service aan boord en laat uw smaakpapillen prikkelen in een van de vier restaurants.
  • De immense fjorden in het gebied van Evighedsfjord Fjord kunnen een diepte bereiken van maar liefst één kilometer en u kijkt uw ogen uit wanneer u langs 2000 meter hoge kliffen vaart.
  • De Ilulissat Icefjord, bekend als de geboorteplaats van ijsbergen, produceert elke dag bijna 20 miljoen ton ijs.
  • De Beaufortzee is het grootste deel van het jaar bevroren. Alleen in de maandagen augustus en september wordt er een kanaal geopend nabij de Canadese en Alaska-kust. Houd uw camera in dit gebied in de aanslag voor beluga en Groenlandse walvissen, zeehonden en ijsberen.
  • De moderne geschiedenis van Cape Nome begon in 1898 toen ‘Three Lucky Swedes’ goud ontdekten in Anvil Creek. Veel van de architectuur uit deze gouden periode is nog steeds terug te zien.

UW REIS OP MAAT

DAGOVERZICHT

1
Vertrek vanuit Kangerlussuaq, Groenland
2-5
Groenland: Kangaamiut - Evighedsfjord - Nuuk - Sisimiut - Ilulissat
6
Dag op zee
7
Pond Inlet
8-9
Devon eiland - Beechey eiland
10-16
Nunavut territorium: Peel Sound - Gjoa haven - Jenny lind eiland - Cambridge bay
17-19
Northwest territorium: Sachs harbour - Smoking hills - Beaufortzee
20
Yukon territorium: Herschel island
21
Dag op zee
22
Barrow - Alaska
23
Dag op zee
24
Aankomst Nome - Alaska

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top