Share

Landschappen

Afwisselend en ruig

Van de snijdende kou op de Arctische toendra in het extreme Noorden tot de genadeloze hitte van de woestijn in het uiterste Zuiden; de 50 staten van Amerika bestrijken met hun oppervlakte vele klimaatzones waar een duizelingwekkende variatie aan landschappen uit is ontstaan. U vindt er schitterende nationale parken met elk hun unieke flora en fauna die u stuk voor stuk versteld zullen doen staan.

Yellowstone N.P., jachtgebied van grizzlyberen, poema’s en wolven, is het epicentrum van geothermische activiteit. Wandel tussen psychedelische kleurenzeeën van micro-organismen, torenhoge explosies van kokend water en stoom naar het uitkijkpunt van de Lower Falls waar de Yellowstone rivier met donderend geweld de kloof van de Grand Canyon in stort.

Geef u over aan de verzengende hitte en laat de dramatische uitzichten van de Grand Canyon N.P. bij u binnenkomen. Tijdens een helikoptervlucht ervaart u de onmetelijkheid, de diepte, het licht… Zonder u af op de Rim en absorbeer de betoverende aanblik op twee miljard jaar oude rotsformaties in alle tinten rood.

Klim, hike, zwem of ski uw weg door Yosemite National Park, waar granieten muren met watervallen en smaragdgroene valleien zich afwisselen met reuzensequoia’s. Ervaar de ongeëvenaarde pracht van het gigantische profiel van Half Dome, de kolossale aanwezigheid van El Capitan en de doordrenkte nevels van Yosemite Falls.

Muilezels voeren u naar geheime oases, woestijnlabyrinten, majestueuze bogen en mystieke gangen in Bryce Canyon N.P., een van indianenverhalen doortrokken massief van haast buitenaardse, door erosie gevormde kalk- en zandstenen pinakels. Een beeldschoon geologisch kunstwerk van hoodoos in crème, roze en rood dat fabelachtig mooi afsteekt tegen de strakblauwe lucht.

Verken Everglades N.P., de grootste subtropische wildernis van de States per razendsnelle airboat. Omringd door Amerikaanse alligators en de meest zeldzame vogelsoorten glijdt u door mangroves en moerassen en vliegt u over de ondiepe River of Grass.

Eigenzinnig Hawai’i Vulcanoes N.P. is een veranderlijke microkosmos van kraters, heuvels van as en versteende lavapoelen die worden afgewisseld door bloeiende regenwouden en sprookjesachtige, groene valleien en oases. Volg de spectaculaire trail over Kīlauea Iki voor een fenomenaal schouwspel van grote wolken stoom, opspattend vuur en een kolkende lavastroom die sissend de oceaan inglijdt.

Alaska is een ongerepte, ruige bestemming bij uitstek die zich kenmerkt met onmetelijke leegtes, afgelegen communities, uitbundige natuur en grootse landschappen. Verplaats u per hondenslee tussen elanden en rendieren, wolven en vossen, zwarte beren en grizzly’s en trotseer de extreme koude en korte dagen met als ultieme beloning het dansende Noorderlicht.

sluiten