Share

Navajo Nations

Walk in beauty

Er waait een zoele wind over de dorre, uitgestrekte vlakten. Aan de horizon tekenen afgevlakte bergketens zich af. Lake Powell schittert in het zonlicht. Een condor suist geruisloos door de ijle lucht terwijl in de verte galopperende wilde paarden stofwolken doen opwaaien. U bent in Navajo Nation, het over vier staten uitgestrekte en grootste indianenreservaat van de States.

Navajo Nation is het thuis van het spirituele Navajo volk dat zichzelf trots Dineh noemt, hun woord voor ‘de mensen’, kinderen van Vader Zon en Moeder Aarde. De heiligheid van de natuur is volgens sommigen één van de belangrijkste kenmerken van hun spiritualiteit. Hier bent u echt off grid. Geen bewegwijzering en geen adressen. Herkenningspunten als Window Rock, Antelope Canyon en Horseshoe Bend leiden u de weg.

Monument Valley Navajo Tribal Park

Eén van de meest gefotografeerde landschappen is Monument Valley dat zich kenmerkt door kolossale rode granieten rotspartijen die uit de woestijn oprijzen met hier en daar een droge struik. De desolate verhoogde plateaus met steile kliffen, de mesas en buttes, vormden niet alleen het dramatische decor van vele westerns en Forrest Gump, het is van oudsher de plek van de indianenmarkt. U koopt er handwerk als zilveren en turkooizen juwelen, aardewerk, geweven tapijten en dekens en deelt mee in stamppot van schapenvlees en gefrituurd deeg.

sluiten