Blog

Een échte wilderniservaring

04 maart 2020

Gezegend met enkele van de grootste natuurspektakels op aarde is Botswana één van de meest uitgelezen safaribestemmingen in Afrika. Het is misschien wel de mooiste regio voor het zien van roofdieren en groot wild in groten getale die u tijdens exclusieve gamedrives, mokoro tochten, wandelsafari’s en boottochten kunt volgen. Botswana lonkt!

labyrint van lagunes

In het noorden lonkt een attractie van wereldklasse: de Okavango Delta, een labyrint van lagunes bedekt met waterlelies, eilandjes met palmbomen, vogelrijke moerassen genoemd naar de rivier die hier meandert.

Blank
Blank

Vier van de Big Five

In het oostelijke gedeelte, het Moremi wildreservaat leven zeldzame dieren als wilde honden en moerasantilopen maar ook vier van de ‘big five’. Dat viertal – leeuw, luipaard, buffel en olifant – komt u ook tegen in het nabijgelegen wildpark van Chobe, genoemd naar de andere grote rivier van Botswana en bekend om zijn safaricruises. 

Blank
Blank Johan Verbanck
Blank
Blank

Zoutpannen en zebra's

In de meest zuidelijke punt van de delta liggen de zoutpannen van Makgadigadi en Nxai die in de regentijd blank komen te staan. Dit is de enige plek in zuidelijk Afrika waar u in het voorjaar rondtrekkende wildebeesten en zebra’s kunt zien! 

Blank
Blank

rotstekeningen

Daarnaast staat Botswana bekend om een van de grootste collecties rotstekeningen ter wereld. Ze liggen verscholen in de Tsodilo heuvels aan de rand van de Kalahari, de halfwoestijn die een groot deel van het land beslaat. 

Blank Joachim Huber

gidsen en lodges van topniveau

En het is niet alleen de ontzagwekkende natuur waar Botswana bekend om staat. U wordt er begeleid door de beste gidsen van het continent en de accommodaties zijn er van topniveau. Kleinschalige uniek gelegen lodges midden in de natuur waar service en gastvrijheid vanzelfsprekend zijn.

Blank
Blank

Koro Island 

Een van onze favorieten is Koro Island Camp, waar u verblijft op een klein privé eiland in de Limpopo rivier in het Kwa Tuli Private Game Reserve. Het exclusieve, zeer afgelegen tented camp heeft exclusieve toegang tot een meer dan 6.000 hectare groot wildgebied; begeef u onder olifanten, leeuwen, luipaarden, hyena’s en een ongekend rijk vogelleven. Where the world can’t find you…

Blank
Blank

Wilt u het echte Afrika zien en beleven? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. We helpen u met plezier.

sluiten