Blog

Update Coronavirus

01 juli 2020

Vanaf 1 juli ’20 zijn er 14 landen door de Europese Unie aangemerkt als ‘veilige landen’. De gezondheidssituatie in deze landen is vergelijkbaar of beter dan in de EU. Dat is goed nieuws voor alle reislustigen onder ons, want in deze lijst zien we maar liefst 11 Untamed bestemmingen!

Update - 1 juli 2020

Oude bekenden als Canada en Japan, maar ook de nieuwere parels Georgië en Nieuw-Zeeland vinden we op deze lijst. Het reisadvies vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken dient nog wel versoepeld te worden om weer helemaal vrijuit te kunnen gaan reizen, maar daarover zijn we positief gestemd. De veilige landenlijst conform de EU bevat: Australië, Canada, Georgië, Japan, Montenegro, Marokko, Nieuw-Zeeland, Rwanda, Thailand, Uruguay en Zuid-Korea (alle in het Untamed assortiment) aangevuld met Algerije, Tunesië en Servië.

Ook andere landen die niet op de EU lijst staan openen hun grenzen weer. Het inreisverbod is recent of wordt binnenkort opgeheven voor reizigers naar:
15 juni – Saint Barths
1 juli – Ecuador & Galapagos
7 juli – Dubai
15 juli – Malediven
1 augustus – Costa Rica
1 september – Colombia, Argentinië en Mexico

Voor deze landen geldt ook dat het reisadvies nog niet is aangepast. 
Informatie over grenzen die openen kunnen ieder moment wijzigen en zijn onder voorbehoud.

Wilt u liever niet wachten op een versoepeling van het reisadvies voor één van de bovenstaande landen en wel op korte termijn uw vleugels uitslaan, dan bieden onze Europese landen of de Caribische eilanden uitkomst.

Voor veel bestemmingen geldt dat er meer dan voldoende beschikbare kamers te vinden zijn in de meest geweldige hotels en lodges als u nog dit jaar op reis gaat. Daarnaast zijn er ook nog eens fantastische specials te vinden, dus een uitgelezen kans om uw reis een aaneenschakeling van belevingen te laten zijn. En mocht er onverhoopt een aanpassing van het reisadvies plaatsvinden, dan kunt u erop vertrouwen dat wij er alles aan doen om u te repatriëren. Wat wordt uw volgende reiservaring? Vertel het ons en wij ontwerpen uw droomreis.

Update - 17 juni 2020

De wereldkaart krijgt gelukkig weer wat meer kleurschakeringen. Veelal Europese landen worden door het ministerie omgezet naar code geel (wees alert, reizen mag) en ook de Nederlandse Caribische eilanden zijn weer opengesteld voor reizen. 

De vertrouwde Untamed bestemmingen naar Azië, Afrika en de Amerika’s blijven helaas nog oranje gekleurd, ondanks het feit dat er lage sterftecijfers zijn en overheden hun grenzen weer hebben geopend. Maar zoals een creatief team betaamd hebben wij ook in Europa en de Caribbean bijzonder wildlife, geweldige natuur en fantastische hotels en lodges voor u gevonden.

Boekt u uw gehele reis inclusief vluchten via Untamed, dan is repatriëring gegarandeerd. Reist u deze zomer nog naar een van onze nieuwste bestemmingen? Onze reisspecialisten ontwerpen de mooiste ‘adventures of a lifetime’. Uiteraard zijn reizen voor 2021 en daarna ook al te boeken. Wacht niet te lang en reis binnenkort af naar een plek ‘where the world can’t find you…’

Update - 28 mei 2020

Meerdere landen in Afrika en Azië zijn inmiddels virusvrij en openen hun grenzen weer voor reizigers uit alle landen. Door snelle preventieve maatregelen te hebben genomen, tellen enkele Untamed bestemmingen zelfs geen sterfgevallen. 

Untamed Travelling werkt uitsluitend samen met agenten en lodges die de protocollen van de WHO (World Health Organisation) en de lokale overheid strikt opvolgen. Onze agenten hebben de afgelopen tijd benut om alle hygiënevoorschriften en veiligheidsmaatregelen op te volgen. Airlines besteden extra aandacht aan luchtzuivering en bieden passagiers gratis verzorgingskits aan tijdens de vlucht. Positieve berichten voor alle reislustigen onder ons.

Onderstaande landen openen hun grenzen in de komende maanden:

Tanzania
– per 1 juni
Botswana – per 15 juni
Indonesië – per 15 juni
Seychellen – per 15 juni
Namibië - per 1 juli
Sri Lanka – per 1 augustus

Waar reist u binnenkort naar toe?  Where the world can't find you...

Update - 19 mei 2020

Maatregelen versoepelen, land na land heropent haar grenzen en airlines breiden voorzichtig aan hun routes weer uit. Verre oorden waar we een tijdlang alleen maar van konden dromen liggen binnenkort weer binnen ons bereik en u kunt uw reis nu met een gerust hart boeken.

Vertrekt u dit jaar nog naar uw favoriete bestemming of verheugt u zich al op uw reis in 2021 of daarna? Maakt u zich naarmate de geboekte reisdatum nadert alsnog zorgen, dan boeken we uw reis om of stellen deze uit. Ook dan kunt u vertrouwen op onze kennis, creativiteit en flexibiliteit. En uiteraard altijd met dekking van ANVR en SGR.

Recente onderzoeken laten zien dat landen waar grote open ruimtes zijn veel minder getroffen zijn door het coronavirus. Grote leegtes zoals die er zijn in Namibië of Oost-Afrika zijn het terrein van vele diersoorten waar virussen geen vat krijgen op de mensheid. Een veiliger oord om naar af te reizen is moeilijk te vinden.

En uw boeking is zoveel meer waard, want op het Afrikaanse continent zijn veel mensen afhankelijk van reizigers. Terwijl u geniet van uw gamedrive, wijnproeverij of excursie draagt u tevens bij aan betere leefomstandigheden in deze landen. Eén medewerker in een lodge onderhoudt indirect wel 12 personen! U kunt zich voorstellen dat het stilleggen van reizen een enorme impact heeft op het leven van de lokale bevolking. Daarom kiezen wij ervoor uitsluitend samen te werken met lokale agenten en lodges die het verschil maken. Wij dragen het kleinschalige toerisme een warm hart toe en steunen daarmee de lokale samenleving. Doet u met ons mee? Boek dan nu uw droomreis naar oorden, Where the world can’t find you…

update - 24 april 2020

Ondanks het feit dat er nog niet gereisd kan worden, is men bezig om alternatieven te bedenken zodat u binnenkort weer alle werelddelen kunt ontdekken. Samen met branchevereniging ANVR, airlines, lokale agenten en overheden wordt er hard gewerkt om ervoor te zorgen dat iedereen in de toekomst op een veilige manier kan reizen. Wellicht met mondkapjes, handschoenen en extra medische controles. Zullen innovatieve oplossingen zoals vernieuwde vliegtuigstoelen en glazen wanden tussen zitplaatsen hun intrede doen? Wie zal het zeggen. Eén ding is wel duidelijk, de wereld zal op enig moment weer bereisbaar zijn. Tot die tijd, blijf dromen over plekken where the world can't find you...

UPDATE - 23 maart 2020

Ook in deze onzekere tijden is het team van Untamed Travelling bereikbaar voor u. De gezondheid en veiligheid van onze reizigers en medewerkers heeft onze allerhoogste prioriteit. Wij zetten ons op dit moment volledig in om alle reizigers veilig thuis te krijgen of uw welverdiende vakantie om te boeken naar een later moment.

Alle klanten die in komende maanden zouden vertrekken, zijn inmiddels door onze collega’s gebeld. Gaat u na 31 mei op reis dan kunnen wij nu nog niets voor u omboeken omdat airlines hun beleid nog niet hebben gedeeld. Wij nemen direct contact met u op zodra we kunnen handelen.

Zoals u van ons gewend bent proberen wij dit op een persoonlijke, snelle en flexibele manier te realiseren. Velen van u reageren zeer positief en we hebben dan ook al veel reizen kunnen omboeken. Weet u nu nog niet wat uw nieuwe vertrekdatum wordt, dan krijgt u het corona-voucher aangeboden. Deze voucher is gewaarborgd door het SGR en behoudt zijn waarde voor uw uitgestelde reis. Meer informatie over de voucher kunt u hier vinden. Wilt u graag even van gedachten wisselen over uw reis of wellicht wegdromen naar toekomstige avonturen? Uiteraard staan wij u ook daarvoor graag te woord.

Untamed Travelling is trots op haar klanten en staat ook in deze bijzondere periode voor u klaar. Pas goed op elkaar. Be safe.

 

 

sluiten