Blog

Mauritius, een droombestemming

10 november 2017

Afgelopen september maakte ik namens Untamed Travelling een verkenningsreis naar het prachtige tropische eiland Mauritius. 25 graden, palmbomen, tropische bloemen, hagelwitte stranden, een turquoise oceaan met kristalhelder water en een heerlijke welkomst cocktail, ik moet twee keer knipperen met mijn ogen maar het is echt waar, I’m in paradise!

Mauritius staat bij velen bekend als een luxe strandbestemming, een ideale honeymoon destination, maar het is meer! Het eiland is groen, vulkanisch en heeft iets magisch.

De Wild South West, het dorp Chamarel 

Mijn eerste stop is de Chamarel waterval. Een pad leidt je naar een fantastisch uitkijkpunt van waar je  de 90 meter hoge waterval kunt bewonderen. Het water lijkt in een soort krater naar beneden te vallen.

Daarna heb ik het Chamarel Seven-Coloured Earth park bezocht met de prachtige gekleurde duinen. De gekleurde aarde is gecreëerd door vulkanische uitbarstingen. Afhankelijk van het tijdstip en de lichtinval zie je steeds een ander landschap. In het vulkanische gesteente zit ijzer en aluminium, hierdoor zijn de verschillende kleuren ontstaan. Het is verboden om over het zand te lopen zodat het intact blijft voor volgende generaties.

Ook heb ik mogen proeven van de Chamarel rum tijdens een rondleiding in de Chamarel Rumfubriek; een aanrader!

Blank

Black River Gorges N.P.

Adembenemend mooi, het uitzichtpunt van Black River Gorges op 825 meter hoogte! Black River Gorges is een nationaal park, een groot, bergachtig gebied van 6.754 hectare in het zuidwesten van het eiland. Er bloeien ruim 300 verschillende planten in het park en er leven allerlei vogelsoorten die nergens anders ter wereld voorkomen.

Blank

Troux aux Serfs Volcanic Crater

Wauw! Deze slapende vulkaan bevindt zich in het midden van het eiland, is 65m hoog en heeft een omtrek van ongeveer 350 diameter. De krater is alleen toegankelijk via een steile dijk die als gevaarlijk wordt beschouwd.

Blank
Blank

Ook op cultureel gebied heeft Mauritius veel te bieden. Het eiland heeft een zeer roerige geschiedenis. De Nederlanders waren de eersten die het eiland gekoloniseerd hebben in 1598 en de suikerplantages hebben opgezet. Tijdens deze kolonisatie is de beroemde Dodo loopvogel uitgestorven. De Dodo is het kenmerk van Mauritius geworden en je ziet deze dan ook overal terug. De naam Mauritius stamt af van prins Maurits, de zoon van Willem van Oranje.

Cultuurliefhebbers komen hier zeker aan hun trekken. Er zijn verschillende musea, Creoolse landhuizen, overblijfselen van het Nederlandse Fort Frederik Hendrik en verschillende Hindoetempels.

Het Sacred Lake of Grand Bassin is een redelijk groot Hindoe complex met tempels en standbeelden van goden.

Blank
Blank

Ile Aux Cerfs, alsof ik in een bounty reclame zit!

Geweldig om dit idyllische eiland per catamaran te ontdekken, met onderweg een stop om te snorkelen. Op het eiland met poederwitte zandstranden is het heerlijk vertoeven, net als in het warme water dat telkens verschillende kleuren turquoise kleurt.

Blank

Uiteraard heb ik ook vele geweldige accommodaties bezocht en is mijn kennis weer helemaal up to date. Maar er is er een tijd van komen en weer gaan. Bof ik even dat ik namens Turkish Airlines in Business class mag terug vliegen. Wat een geweldige service aan boord, en een heerlijk candlelight dinner hoog in de lucht! Nog even gebruik maken van de wifi alvorens mijn stoel wordt omgetoverd in een heerlijk bed, ik droom nog even verder...

sluiten