De tien mooiste festivals van Azië

De tien mooiste festivals van Azië

De tien mooiste festivals van Azië

Het gehele jaar zullen er op het Aziatische continent weer veel kleurrijke festivals worden gevierd die echt de moeite waard zijn om bij het plannen van uw volgende reis rekening mee te houden. Bezoek één van de vele matsuri’s (festivals) in Japan, vier Holi en Diwali in India, Nepal of Sri Lanka of reis af naar de Baliem-Vallei in West-Papua voor een unieke culturele happening. Geniet samen met de bewoners van de met pracht en praal omklede feesten met uitbundige kostuums, vrolijke muziek, dans en streetfood, Where the world can’t find you…

1. Bhutan – Jambay Lakhang

Van de vele boeddhistische festivals die jaarlijks plaatsvinden en van heinde en verre honderden Bhutanezen aantrekken, is Jambay Lhakhang in Bumthang een heel bijzondere. Hoogtepunt is de rituele vuurdans waarbij gemaskerde mannen dansen om demonen te verdrijven. Andere festivals in Bhutan zijn:

2. Mongolië – Naadam Festival

www.david baxendale.com

In Mongolië wordt in juli jaarlijks het kleurrijke, driedaagse Naadam festival gevierd, de ‘Olympische Spelen’ van Mongolië waarbij de meest populaire sporten van het land worden beoefend: worstelen, boogschieten en paardrijden.

3. Japan – Gion Matsuri

Jaarlijks worden er in Japan vele matsuri’s gehouden, waaronder het befaamde Gion Festival in Kyoto met een spectaculaire parade en talloze eetstalletjes met culinaire hoogtepunten; veel vrouwen kleden deze dagen in een traditionele kimono. Andere festivals in Japan zijn:

4. India – Khumb Mela

Kumbh Mela - NinaraBeleef tijdens deze rondreis het grootste hindoeïstische festival, de Kumbh Mela in Prayagraj (Allahabad). Hoogtepunt is de ‘Peshwai’, een processie van duizenden Naga Sadhoemonniken, geflankeerd door feestelijk uitgedoste olifanten, paarden en bezwerende muzikanten.

5. Indonesië: Baliem Festival

In augustus komen de verschillende bevolkingsgroepen uit de hooglanden van Wamena en de Baliem-vallei zoals de Dani, Lani en de Yali samen om hun jaarlijkse festival te vieren. Hoogtepunten zijn de dansen en demonstraties van hoe men vroeger ten strijde trok.

6. Taiwan – Lantaarn Festival

Lantaarns hebben een grote betekenis in Taiwan en de boeddhistische tradities die teruggaan tot 20 eeuwen geleden. Het Lantaarnfestival (februari) wordt door heel Taiwan gevierd, maar het grootste vindt plaats in Pingxi, een afgelegen bergstadje in de buurt van Taipei.

7. Ladakh – Hemis Festival

Met bijzondere gebedsceremonies en indrukwekkende maskerdansen wordt jaarlijks in Ladakh het Hemis Festival (juni) gevierd. Hierbij wordt de geboorte van Guru Rinpoche, vereerd voor de verspreiding van het boeddhisme in de gehele Himalaya, herdacht. Andere festivals in Ladakh zijn:

8. Nepal en India – Holi

Religieuze festivals spelen in India een belangrijke rol en worden met veel devotie en plezier gevierd. Processies met rijk gedecoreerde olifanten, fel gekleurd poeder, spectaculair vuurwerk en miljoenen pelgrims zijn slechts een paar van de te verwachten ervaringen. Andere festivals in Nepal en India zijn:

9. Thailand – Songkrang

Andere festivals in Thailand zijn:

10. Vietnam – Teth

Andere festivals in Vietnam zijn:

Daarnaast zijn er ook nog festivals in Maleisië, Laos, China en Tibet.

Meer uit ons blog