Bijzonder Zuid-Afrika

Trees Piersma verkende met tien reisagenten de minder bekende Noordkaap. Met stoere 4WD huurauto’s reisden ze van Upington naar Kaapstad, via Kgalagadi Transfrontier Park, Augrabies Falls National Park, Namakwaland, de Cederbergen, Kagga Kamma, Paternoster naar het bruisende Kaapstad.

Bijzonder Zuid-Afrika

Trees Piersma verkende met tien reisagenten de minder bekende Noordkaap. Met stoere 4WD huurauto’s reisden ze van Upington naar Kaapstad, via Kgalagadi Transfrontier Park, Augrabies Falls National Park, Namakwaland, de Cederbergen, Kagga Kamma, Paternoster naar het bruisende Kaapstad.

Northern Cape: Uitgestrekt en puur

De Noordkaap is de grootste en dunst bevolkte provincie van Zuid-Afrika, uitgestrekt en puur en bij uitstek geschikt om met huurauto te ontdekken. Bezoek vanuit Upington het Kgalagadi N.P., de Zuid-Afrikaanse Kalahari met prachtige zandduinen en palmen langs rivieren. Het is het leefgebied van de Bushmen en bovenal: rijk aan groot en klein wild en vogelleven. Augrabies Falls, indrukwekkende watervallen met imposante rotsformaties en een prachtig reservaat met uitkijkpunten van woestijnlandschap tot kronkelende riviertjes. Langs de westkust, vlak onder Namibië, ligt Namakwaland, bekend om de kleurige bloemenzee in september, maar het gehele jaar door prachtig. Er zijn diverse mooie wandelroutes uitgezet.

"Vanuit Augrabies naar Springbok zie je het landschap veranderen, leegte, stilte en prachtige rotspartijen en bergen"

Wat me het meeste is bijgebleven is het indrukwekkende en ruige landschap. Ik hoorde van de reisagenten die mee waren op deze studiereis dat het landschap hun verwachtingen oversteeg. De Cederbergen bijvoorbeeld vonden sommigen mooier en indrukwekkender dan Bryce Canyon, maar deze regio is zo onbekend bij velen. Khalagadi National Park met zandduinen en sterrenhemels zoals je ze ook in Namibië kunt zien. We genoten van leeuwen, cheeta’s, zebra’s en giraffes, en het is tevens een droom voor vogelliefhebbers. Augrabies Falls is echt de moeite waard om te bezoeken; zowel de watervallen als de prachtige uitkijkpunten in het park. 
Vanuit Augrabies naar Springbok zie je het landschap veranderen, leegte, stilte en prachtige rotspartijen en bergen. Onze achterafroute door de Cederbergen waar je stil wordt van de imposante rotspartijen vergeet niemand meer denk ik. Voordat je doorrijdt naar Kaapstad kun je dit heel goed combineren met een verblijf aan de kust bij Paternoster of in de beroemde wijnregio.

 

"Kaapstad is modern en hip, een echte wereldstad met gezellige terrassen"

Het bruisende Kaapstad mag niet ontbreken, een van de mooiste steden ter wereld. Modern en hip, een echte wereldstad met gezellige terrassen, mooie winkels en goede restaurants en uiteraard een prachtig havegebied en de beroemde Tafelberg. Wij zijn op de fiets de stad doorgegaan, langs het hippe Camps Bay, door de stadstuinen, even stoppen bij Green Market en stilstaan bij de geschiedenis van Apartheid in District 6 en BoKaap.”
Zuid-Afrika is een groot en divers land, het wordt daarom ook wel ‘de wereld in één’ genoemd. De regio die we hebben bezocht is minder bekend, maar zo de moeite waard. Mensen die deze regio bezoeken, zijn vaak al verliefd geworden op Afrika. De infrastructuur is goed, de mensen zijn uiterst vriendelijk en het ruige landschap en de ruimte maakt het tot een geweldige bestemming.
 
Wilt u meer informatie over maatwerkreizen in Zuid-Afrika? Neem dan contact op met onze reisspecialisten voor een offerte op maat.

MEER UIT ONS BLOG

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top