Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

IJsland, land van vuur en ijs

Yes, we mogen weer! Na slechts drie uur vliegen belanden mijn man, ik en onze twee globetrotters van 8 en 10 jaar oud in magisch IJsland, het land van vuur en ijs.

Na aankomst op de luchthaven ondergaan we een sneltest op het Coronavirus, dit is binnen vijf minuten gepiept. Kinderen geboren in 2005 of later hoeven niet getest te worden. Een uur later staan we al buiten met een enorme big smile op onze gezichten en start onze roadtrip!

 

WAT JE NIET WILT MISSEN IN ZUID-IJSLAND:

REYKJANIS PENINSULA

Vanaf de luchthaven maken we een ommetje naar Reykjavik en verkennen we schiereiland Reykjanis. Onze eerste indrukken zijn overweldigend, en dan hebben we toch al behoorlijk wat gereisd. Het is alsof we op een compleet andere planeet zijn beland. Ongelooflijk, al die contrasten! Het landschap verandert elk half uur, van IJslandse maanlandschappen tot lavavelden, vulkanische kraters en warme bronnen met bubbelende (stinkende) activiteiten. Het mondkapje dat je in het vliegtuig moet dragen kun je dus ook nog ergens anders voor gebruiken, aldus mijn dochter.

 

Kerid Crater

Het is wederom een mooie zonnige ochtend en met een fijne temperatuur van 15 graden wandelen we rond de kraterrand, prachtig! De met water gevulde explosiekrater is 170 bij 270 meter groot en 55 meter diep.

Thingvellir Nationaal Park

Het park bestaat uit een 6 kilometer brede en 40 kilometer lange verzakking die de geologische grens vormt tussen het Europese en het Noord-Amerikaanse continent. Hier kan je het directe gevolg zien van het uiteendrijven van de tektonische platen. Fantastisch wandelen hier en mogelijkheden om te duiken en snorkelen in de kloof tussen de tektonische platen in het kraakheldere water. Een unieke plek op aarde.

Reykjavik, Nautholsvik Geothermal Beach

Doe eens gek en ga zonnebaden in de middernachtzon! In Reykjavik is het mogelijk. Het Nauthólsvík Geothermal Beach is uitgerust met kleedruimtes en douches, stoombaden en bubbelbaden. Warm water wordt in de kunstmatige lagune gepompt en het resultaat is een verfrissend zwemgebied in zee dat in de zomer gemiddeld tussen de 15 ° -19 ° C is.

Reykjavik centrum; kleurrijke winkelstraten, musea, winkeltjes, gezellige pleinen, restaurants en terrassen en een mooie oude haven met schilderachtige huisjes. I love Reykjavik!

Hvalfjordur (Walvisfjord), Borgarfjordur en Hraunfosser

We rijden naar de fjorden en watervallen van West-IJsland. En weer bevinden we ons in een totale andere setting, wauw deze fjorden zijn zo ontzettend mooi en hoe gaaf om zo dichtbij de Lava-watervallen van een kilometer breed te komen. En overal IJslandse paarden, zo mooi. Deze dag zijn we op pad met een privé gids, die vooral onder de indruk is van een aantal geitjes die we tegenkomen, hoe grappig.

Blue Lagoon

Vanwege de gebruikelijke drukte is het verstandig deze hotspot vooraf te reserveren, want vol is vol. Nu is het bezoekerspercentage 50% van ‘normaal’. Wil je in complete rust baden, niet te dicht op elkaar staan, gebruik maken van een eigen luxe kleedkamer met twee inloopdouches, luxe verzorgingsproducten, de spa faciliteiten (in badkleding), heerlijke lounges en een volledige Blue Lagoon treatment ondergaan? Kies dan voor de exclusieve Blue Lagoon Retreat toegang. The Retreat is normaliter toegankelijk voor personen vanaf 12 jaar; wij hebben het geluk dat er een uitzondering wordt gemaakt voor onze kinderen die nog geen twaalf zijn omdat het erg rustig is en ze zo braaf uit hun ogen kijken :). Hoe heerlijk om zo een eigenlijk niet te beschrijven overweldigende week af te sluiten, lucky us!

MEER UIT ONS BLOG

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top