Blog

Peru - pisco - perfecto

21 november 2017

Eten en drinken, het maakt deel uit van elke reis. Steeds meer mensen kiezen speciaal voor bepaalde bestemmingen vanwege de restaurants en de lokale smaken. Culinaire reizen waarbij gastronomische hoogtepunten aan elkaar geregen worden zijn in trek. Ik reis op mijn beurt af naar Lima voor het Mistura festival, het grootste foodfestival van Zuid-Amerika en het walhalla der lekkerbekken. En voor de vele toprestaurants die de stad rijk is.

De Mexicaanse keuken

26 oktober 2012


De Mexicaanse keuken en in het bijzonder die van Indiaans Oaxaca is wereldberoemd en uitgeroepen tot UNESCO erfgoed. Mais (in o.a. tortilla’s of atole) is in het hele land nog steeds belangrijk (Indiaans) volksvoedsel en “de oorspong van het leven”. Voor de exquise maistruffels, huitlacoche maakt elke Mexicaan van arm tot rijk graag een omweg! 

Met verwondering heb ik staan kijken wat er allemaal wordt verkocht en wordt klaargemaakt. De vele soorten chili pepers op de markt en het gemak waar ook kleine kinderen hiervan eten. De heerlijkste oesters uit de achterbak van een auto aan een afgelegen haventje of de gefrituurde chili-sprinkhanen van de straatventer. Eten is absoluut een avontuur in Mexico! Ontdek zelf de lokale markten met Indiaanse keukengodinnen en leer meer van de complexe traditionele keuken in een warme en uitnodigende sfeer In Oaxaca. Leer bijvoorbeeld een echte Mole te bereiden! 

sluiten