COVID-19

Reizen & het coronavirus

WE MOGEN WEER!

Eindelijk is het zover. Met de recente versoepelingen kunnen wij weer ongecompliceerd (terug) reizen. 

NEDERLAND

Sinds 1 juli jl. hebben reizigers binnen de EU géén negatieve testuitslag meer nodig bij terugkeer naar Nederland. Uitsluitend reizigers van 12 jaar en ouder vanuit zeer hoogrisicogebieden met een zorgwekkende variant dienen een testuitslag te overleggen. Reizigers met een vaccinatiebewijs of herstelbewijs zijn hiervan uitgesloten. Heeft u al een bestemming in gedachten? U vindt de landelijke inreisverplichtingen hier.

BELGIË

Reizigers met een vaccinatiecertificaat of herstelcertificaat die terugkeren naar België moeten bij thuiskomst een coronatest doen maar zodra deze negatief is vervalt de quarantaine. Alleen voor terugkeer vanuit de heel hoogrisicolanden geldt nog een tiendaagse quarantaine. Reizigers vanuit België checken hier hun inreisverplichtingen per bestemming.

Kortom, reis met een gerust hart over de grens en beleef een onvergetelijke zomer. Wacht echter niet te lang met boeken, nu de wens van velen verblijf in private accommodaties op afgelegen bestemmingen is, en eerder gemaakte omboekingen inmiddels al hebben geresulteerd in een bezetting van 90%. 

Boek juist nu

Hoe eerder u reserveert, des te beter zijn de tarieven en voorwaarden. Dit geldt voor alle bestemming van Untamed Travelling. Veelal hebben we afspraken met onze leveranciers dat de prijzen van 2020 en 2021 ook van toepassing zijn voor reizen in 2022.

Omdat wij met kleinschalige accommodaties werken, raden wij u aan op tijd te reserveren. Vanwege Covid-19 zijn er veel reizen omgeboekt en is de beschikbaarheid beperkt. Boek dus juist nu en verzeker u van een verblijf in uw favoriete lodge of hotel. 

CODE ORANJE? NU GRATIS REISVERZEKERING!

Untamed Travelling biedt reizigers die willen afreizen naar een oranje bestemming een gratis doorlopende reisverzekering van Allianz aan. Deze reisverzekering dekt namelijk ook medische kosten op bestemmingen die vanwege covid-19 oranje kleuren. Zo kunt u erop vertrouwen dat uw reis goed verzekerd is. Bekijk hier de voorwaarden.

Flexibiliteit

Wij bieden voor alle boekingen de mogelijkheid om te boeken als u vanwege code oranje niet wenst te reizen. In het geval dat de reis niet uitgevoerd kan worden en uw reis geannuleerd wordt heeft u recht op terugbetaling. Uiterlijk vier weken na de oorspronkelijke vertrekdatum zal uw betaling worden gerestitueerd.

Wist u dat u ook met code oranje volledig verzekerd op reis kunt gaan? Wij informeren u graag over de mogelijkheden! Elke situatie is uniek en zal dan ook per dossier behandeld worden. Ook dat is maatwerk. Wij hebben vertrouwen in de toekomst en stellen uw reis graag samen.

Voucher

Bezit u een voucher van een eerder uitgestelde reis, dan is het goed om te weten dat deze langer geldig is dan u misschien denkt. Binnen een jaar na uitgifte van de voucher dient de nieuwe reis geboekt te zijn; echter u kunt later dan een jaar na uitgifte vertrekken. Dus ook pas in het najaar of de winter en zelfs in 2022. Een prettig vooruitzicht! En niet onbelangrijk is dat uw voucher de volledige dekking van het SGR geniet. 

Zekerheid

Boekt u uw reis bij Untamed Travelling dan loopt u geen financieel risico. Mocht het reisadvies van uw bestemming veranderen en kunnen wij uw reis niet uitvoeren waardoor wij uw reis onverhoopt moeten annuleren, dan gaan wij in overleg met u op zoek naar een passend alternatief. Dat kan een nieuwe reisdatum of andere bestemming zijn. De afgelopen maanden hebben we veel klanten kunnen omboeken naar een nieuwe datum, zonder bijbetaling. Kunnen wij uw reis niet uitvoeren en gaat uw voorkeur uit naar een annulering, dan ontvangt u uw geld binnen enkele weken terug. Gegarandeerd.

Bent u al op reis en wijzigt het reisadvies, dan nemen wij contact met u op. U heeft de keuze om uw reis af te maken als de situatie het toelaat of eerder naar huis te komen. In het laatste geval zullen wij er alles aan doen u zo snel mogelijk te repatriëren en dragen er zorg voor dat u veilig thuiskomt.

Vertrekt u naar een bestemming waar een negatieve coronatest vereist is, maar test u positief? Ook dan heeft u recht op teruggave van uw reissom als u een annuleringsverzekering van Allianz heeft afgesloten. Daarnaast biedt uw eigen zorgverzekering veelal dekking voor de kosten van een opname in het buitenland. Dekt uw zorgverzekering dit niet, dan kunt u zich bij OOM verzekeringen aanvullend verzekeren voor de medische kosten in geval van Covid-19. Controleer daarom uw polis voor de juiste dekking.

Reizen met ruimte

Onze reizen staan in het teken van natuur en beleving waarbij veel van de bestemmingen zich uitstekend lenen om flink afstand te kunnen houden. De reizen die wij ontwerpen bevatten nationale parken, natuurgebieden en landschappen met een lage bevolkingsdichtheid waar volop ruimte is. U bent ver weg van massatoerisme en komt weinig tot geen mensen tegen. Ga op in de natuur  ‘Where the world can’t find you…’

Duurzaam op reis

Toerisme is in veel landen op de wereld één van de meest belangrijkste bronnen van inkomsten. De gevolgen van de corona-pandemie zijn dan ook enorm.

De meeste landen kennen geen sociaal vangnet. Niet werken betekent geen eten voor geld. Wist u dat 1 werknemer tot wel 12 familieleden onderhoudt? Niet alleen de lokale bevolking wordt zwaar getroffen, ook de wilde dieren en natuurgebieden dragen de gevolgen van deze crisis. Inkomsten uit het toerisme worden gebruikt om parkwachters te betalen en wilde dieren te beschermen. Veel mensen zoeken nu hun bron van inkomsten in veeteelt, houtkap of stroperij. Allemaal ten koste van natuurgebieden.

Uw reis maakt een verschil! Doordat onze leveranciers nauw betrokken zijn bij de lokale samenleving, zijn we gezamenlijk in staat de schade aan de natuur en wildlife te beperken en de lokale economie te ondersteunen.

Wilt u meer weten over de wijze van verantwoord reizen met Untamed Travelling? Lees hier verder.

UPDATE COVID-19

Ook nu vinden wij het belangrijk dat u met een goed gevoel op reis gaat. Daarom bieden wij u de mogelijkheid om te boeken of kosteloos te annuleren als u vanwege code oranje niet kunt reizen. 

Neem direct contact op voor uw reis op maat, en verzeker u van beschikbaarheid!

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top