COVID-19

Reizen & het coronavirus

GA WIJS OP REIS

Reis met een gerust hart over de grens en beleef een onvergetelijke vakantie. Controleer voor vertrek welke inreisvoorwaarden en coronamaatregelen er voor uw bestemming gelden. Ook raden wij u aan de voorwaarden voor uw terugkeer naar Nederland of België goed te lezen. De meest actuele informatie vindt u op de website Nederland Wereldwijd en Diplomatie Belgium.

Wacht niet te lang met boeken, nu de wens van velen een verblijf in private accommodaties op afgelegen bestemmingen is, en eerder gemaakte omboekingen inmiddels al hebben geresulteerd in een hoge bezettingsgraad. 

Zekerheid

Boekt u uw reis bij Untamed Travelling, dan loopt u geen financieel risico. Indien het reisadvies van uw bestemming na boeking wijzigt en wij de reis niet kunnen uitvoeren, dan gaan wij in overleg met u op zoek naar een passend alternatief. Dat kan een nieuwe reisdatum of andere bestemming zijn. De afgelopen maanden hebben wij veel reizigers kunnen omboeken, meestal zonder bijbetaling. Kan uw reis niet worden uitgevoerd en gaat uw voorkeur uit naar een annulering, dan ontvangt u uw geld binnen enkele weken terug. Gegarandeerd.

Bent u al op reis en wijzigt het reisadvies, dan nemen wij contact met u op. U heeft de keuze om uw reis af te maken als de situatie het toelaat of eerder naar huis te komen. In het laatste geval zullen wij er alles aan doen u zo snel mogelijk te repatriëren en zodat u veilig thuiskomt.

Vertrekt u naar een bestemming waar een negatieve coronatest vereist is, maar test u positief? Ook dan heeft u recht op teruggave van uw reissom als u een annuleringsverzekering van Allianz heeft afgesloten. Daarnaast biedt uw eigen zorgverzekering veelal dekking voor de kosten van een opname in het buitenland. Controleer uw polis voor de juiste dekking. 

Heeft u vragen over de regels omtrent gewijzigde reisadviezen en annulering? De branchevereniging ANVR geeft antwoord op veelgestelde vragen op haar website. 

Boek juist nu

Hoe eerder u reserveert, des te beter zijn de tarieven en voorwaarden. Dit geldt voor alle bestemming van Untamed Travelling. Omdat wij met kleinschalige accommodaties werken, raden wij u aan op tijd te reserveren. Vanwege Covid-19 zijn er veel reizen omgeboekt en is de beschikbaarheid beperkt. Veelal hebben we afspraken met onze leveranciers kunnen maken en zijn de prijzen van 2020 en 2021 ook van toepassing voor reizen in 2022. Boek dus juist nu én maak het verschil. Door uw reservering bij uw favoriete lodge of hotel ondersteunt u de lokale bevolking en draagt u bij aan natuurbehoud.

Flexibiliteit

Wij bieden voor alle boekingen de mogelijkheid om om te boeken als u vanwege code oranje niet wenst te reizen. In het geval dat de reis niet uitgevoerd kan worden en uw reis geannuleerd wordt, heeft u recht op terugbetaling of boeken we uw reis om naar een andere bestemming of andere reisdatum. Kan uw reis wel conform de reisovereenkomst plaatsvinden, maar wilt u zelf niet meer reizen dan gelden onze normale reisvoorwaarden. Elke situatie is echter uniek en zal dan ook per dossier behandeld worden. Ook dat is maatwerk. 

Wist u dat u ook met code oranje volledig verzekerd op reis kunt gaan? Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Reizen met ruimte

Onze reizen staan in het teken van natuur en beleving waarbij veel van de bestemmingen zich uitstekend lenen om flink afstand te kunnen houden. De reizen die wij ontwerpen bevatten nationale parken, natuurgebieden en landschappen met een lage bevolkingsdichtheid waar volop ruimte is. U bent ver weg van massatoerisme en komt weinig tot geen mensen tegen. Ga op in de natuur  ‘Where the world can’t find you…’

Duurzaam op reis

Toerisme is in veel landen op de wereld één van de meest belangrijkste bronnen van inkomsten. De gevolgen van de corona-pandemie zijn dan ook enorm. De meeste landen kennen geen sociaal vangnet. Niet werken betekent geen eten voor geld. Wist u dat 1 werknemer tot wel 12 familieleden onderhoudt? Niet alleen de lokale bevolking wordt zwaar getroffen, ook de wilde dieren en natuurgebieden dragen de gevolgen van deze crisis. Inkomsten uit het toerisme worden gebruikt om parkwachters te betalen en wilde dieren te beschermen. Veel mensen zoeken nu hun bron van inkomsten in veeteelt, houtkap of stroperij. Allemaal ten koste van natuurgebieden.

Uw reis maakt een verschil! Doordat onze leveranciers nauw betrokken zijn bij de lokale samenleving, zijn we gezamenlijk in staat de schade aan de natuur en wildlife te beperken en de lokale economie te ondersteunen.

Wilt u meer weten over de wijze van verantwoord reizen met Untamed Travelling? Lees hier verder.

UPDATE COVID-19

Ook nu vinden wij het belangrijk dat u met een goed gevoel op reis gaat. Daarom bieden wij u de mogelijkheid om te boeken of kosteloos te annuleren als u vanwege code oranje niet kunt reizen. 

Neem direct contact op voor uw reis op maat, en verzeker u van beschikbaarheid!

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top