Share

Belize, snorkel- en jungle paradijs

Natuur, cultuur en strand

Wilt u alles van Belize zien maar heeft u geen drie weken de tijd? Dan is deze reis precies wat voor u! U maakt kennis met de jungle en dieren die daar voorkomen zoals slangen, apen, vlinders, toekans en vele andere kleurrijke vogelsoorten, u maakt wandeltochten die eindigen aan de voet van een waterval waar u kunt zwemmen in kristalhelder water, u verkent de grotten in het Cayo district per kano en tot slot verblijft u in een heerlijk resort aan zee waar snorkelen, duiken en Niets Doen perfecte opties zijn om de dag door te brengen. Genieten verzekerd!

Tips & tops van Belize, snorkel- en jungle paradijs:

  • Wilt u echt iets speciaals? Laat u dan naar uw bestemming brengen per helikopter en geniet van een spectaculaire sightseeing vlucht.
  • Vanaf eind maart tot en met juni zwemmen walvishaaien voor de kust van Placencia, de grootste vissen ter wereld. Het is een unieke ervaring om vlakbij deze reuzen (8-15m) te snorkelen of te duiken.
  • Een trektocht naar het Cockscomb Jaguar Reserve is een unieke ervaring met ook werkelijk de kans om sporen van deze prachtige wilde katten te zien. In het tropische woud leven ook veel brulapen, slangen en meer dan 300 vogelsoorten.
  • De Actun Tunichil Muknal grot is voor echte avonturiers: na een jungle hike moet u een klein stukje zwemmen voordat u de grotten kunt bereiken waar de Maya’s hun heilige ceremonies hielden.
  • Voor een rustiger avontuur kiest u voor een tocht door de grotten van Barton Creek waar u vanuit de kano rustig de tijd hebt om de metershoge plafonds en prachtige stalactieten en stalagmieten te bekijken bij het licht van uw hoofdlamp.
  • Ambergris Caye is één van de vele Caraïbische eilanden voor de kust van Belize; u kunt hier prachtig snorkelen tussen zusterhaaien en pijlstaartroggen.
  • Belize heeft het hele jaar door een aangenaam en warm klimaat. Het regen- en orkaanseizoen loopt ongeveer van juli tot november.
  • Deze reis kan in meerdere accommodatieklassen aangeboden worden, kijk voor inspiratie bij de lodges op onze site.

Hoogtepunten van deze reis

Het Barrièrerif van Belize

Het langste barrièrerif ter wereld met een adembenemend mooie onderwaterwereld

Meer informatie

Belize strandverblijf

Verblijf aan de kust van Belize of op een van de paradijselijke koraaleilanden

Meer informatie

Het Cayo district

San Ignacio in het Cayo district is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan Mountain Pine Ridge Forest Reserve

Meer informatie

Paradijselijk Placencia

Een aards paradijs met zandstranden en tropische regenwouden, steile hellingen, orchideeën, riviertjes en watervallen die uitmonden in poelen om te zwemmen.

Meer informatie
sluiten