Geert Vercauteren
Share

Fotoreis Kameroen 2019

O.L.V. PROFESSIONEEL FOTOGRAAF HANS ZEEGERS

Deze reis begint in het centrale zuiden van Kameroen waar groene valleien, rode wegen en spitse bergtoppen het landschap sieren. In het nationale park M’fou bezoekt u een opvangcentrum voor primaten die wees, verlaten of gekwetst zijn door stroperij. In de hoofdstad Yaoundé, waar altijd een aangename temperatuur heerst vanwege de hoge ligging, maakt u een stadstour. Daarna gaat u een stap terug in de tijd naar het rijke verleden van de koninkrijken Bandjoun, Foumban en Bafut. U vindt er prachtige, grote en indrukwekkende paleizen. Zo ook in Foumban waar traditionele gebouwen dateren uit de periode van de Duitse kolonisatie. Het oude koninklijk paleis combineert Duitse barokke elementen met Romaanse vormen.

Op de terugweg vanuit Bamenda rijdt u door de hooglanden van Kameroen en betreedt u de ruige, groene jungle naar de Ekom watervallen, ooit het decor van de film Tarzan. De vissersplaatsjes Limbé en Kribi aan de Atlantische Oceaan zijn de laatste bestemmingen van deze reis. Op het goudgele strand van Kribi kunt u genieten van een heerlijke maaltijd met vers bereide vis en rivierkreeftjes met uitzicht op de Lobe watervallen. Een betere plek om de reis af te sluiten is er niet!

OVER HANS ZEEGERS

Hans Zeegers (1948) studeerde aan de Fachhochschule Fotografie in Keulen en de Kunstacademie St. Joost in Breda. Fotografeert voor o.a. Condé Nast Traveller, National Geographic Traveler, Columbus Travel, KLM, Anwb en diverse internationale LifeStyle magazines. Ontving vorig jaar de eerste prijs, met zijn foto uit Mongolië, bij de Duitse KUNSTHEUTE en exposeerde op de grote ARTMUC in München.

TIPS & TOPS FOTOREIS KAMEROEN:

  • Op de bovenverdieping van het paleis van de sultan in Foumban vindt u het Sultan Museum met overblijfselen van een aantal generaties sultans, variërend van de eerste troon tot gevechtskledij en foto’s.
  • Tegenover het paleis ligt het Trommelhuis waar u een zes meter grote trommel kunt bekijken. Deze ‘oorlogstrommel’ is gemaakt uit de stam van een kapok-boom die voor deze gelegenheid werd uitgehold. Opdrachtgever was sultan Bouombouo die met het slaan op zijn trommel de oorlog uitriep tegen de Bamoun-bevolking.
  • Het paleis van de sultan in Bafut is met zijn vele woningen, muurtjes en hofjes een dorp op zich. U kunt hier heerlijk ronddwalen en kennismaken met de rijke traditie van het Tikar-volk.
  • Op de parelwitte stranden van Kribi komen regelmatig schildpadden hun eieren leggen, zoals de 'leatherback' en 'green turtle'.
  • Iets ten zuiden van Kribi scheept u in voor een boottocht op de Lobé rivier met onderweg een bezoek aan de pygmeeën.
  • In een uitgeholde boomstam kunt u de Lobé-watervallen zo dicht mogelijk naderen.
  • De biodiversiteit van het Campo Ma’an reservaat is verbazingwekkend en de watervallen van Memve’ele zijn spectaculair!

Gegarandeerd vertrek! 28 januari 2019.

Hoogtepunten van deze reis

Kribi

De goudgele stranden van Kribi, met kokospalmen omringd, behoren tot de mooiste van Kameroen. Het stadje...

Meer informatie

Limbé

Vissersstadje Limbé aan de Atlantische Oceaan met zijn beroemde zwarte zandstranden is een toeristische trekpleister. De zwarte kleur...

Meer informatie
sluiten