Share

Antarctica Explorer

Walvissen, pinguïns en zodiac-landingen 

De cruise begint met een tocht door de Drake Passage, een twee dagen durende oversteek naar het Antarctisch gebied. Gedurende de tocht raakt u bekend met het schip en het professionele expeditieteam. Boeiend zijn de thematische lezingen over het klimaat, de gletsjers, de ontdekkingsreizen of over de pinguïns, walvissen en zeevogels. Kijk vooral uit naar dolfijnen en reusachtige albatrossen, uw eerste kennismaking met het bijzondere wildlife van dit gebied.
Aangekomen in het Antarctisch gebied zijn de dagen ook goed gevuld. Uiteraard gaat alle aandacht in de eerste plaats naar de buitengewoon indrukwekkende omgeving, en de uitstapjes per zodiac zodat u verschillende soorten pinguïns, pelsrobben, en met een beetje geluk ook orka’s en bultruggen gaat zien. Maak u op voor een uiterst intense belevenis!

TIPS & TOPS ANTARCTICA EXPLORER:

  • Vanuit de speciale charter, die u vanuit King George-eiland terugvliegt naar het vaste land, heeft u fantastische uitzichten over antarctische landschappen.
  • U krijgt fotografische tips om de bijzondere omgeving en het wildleven zo goed mogelijk in beeld te brengen
  • U krijgt een speciale parka en kunt gebruik maken van waterdichte laarzen voor zodiac-landingen
  • Elke dag is er een ruime keuze uit activiteiten onder leiding van professionele gidsen, zoals begeleide hikingtochten, een bezoek aan kolonies pinguïns en walrussen, alsmede zodiactochten langs de kust op zoek naar zeehonden en walvissen
  • Bij de Zuidelijke Shetlandeilanden is het mogelijk om voor anker te gaan op Deception Island, een actieve vulkaan met een diameter van 12 kilometer waarvan de top is ingestort. De caldera liep vervolgens vol met water, alleen het grootste deel van de rand komt nu boven het water uit. Er heerst hier een uniek microklimaat!
  • Op de Zuidelijke Shetlandeilanden is de kans groot dat u weddellzeehonden ziet
  • Tijdens sommige reizen is het mogelijk om te kajakken, in kleine groepen en onder begeleiding van ervaren gidsen. Hier zijn extra kosten aan verbonden. Het aantal kajaks is beperkt, geef tijdig uw belangstelling aan!
  • De twee expeditieschepen, de Akademik Ioffe en de Akademik Sergey Vavilov, zijn geschikt voor maximaal 92-96 passagiers en zijn robuuste schepen die stabiel op het water liggen. Uniek is dat er weinig tot geen lawaai is van de motoren en waardoor ze zo geruisloos mogelijk varen
  • Het grote expeditieteam aan boord bestaat uit 11 tot 14 leden en hebben allemaal hun eigen vakgebied. Zo zijn er naturalisten, historici, ornithologen, en geologen aan boord

VERTREKDATA:

04 december 2017 - Akademik Sergey Vavilov

Hoogtepunten van deze reis

Drake Passage

Het meest zuidelijke continent ter wereld geeft zich niet zomaar prijs. Tussen Vuurland en Zuidelijke Shetlandeilanden ligt de beruchte Drake Passage.

Meer informatie

Antarctic Sound

Het schip lijkt nietig tussen de gigantische tafelijsbergen. Op de kale rotsen leven de grootste kolonies Adéliepinguïns.

Meer informatie

Deception-eiland

Voor anker gaan in het hart van een actieve vulkaan? Hier kan dat!

Meer informatie
sluiten