Share

Cruise Falklandeilanden, Zuid-Georgia en Antarctica

CRUISE DOOR HET SUBANTARCTISCH GEBIED

U bespaart een dag doordat u deze expeditiecruise begint met een vlucht vanuit Punta Arenas naar de Falklandeilanden. Daar begint uw expeditie pas écht. De Falklandeilanden en Zuid-Georgia bevinden zich in het subantarctisch gebied, een zone waarin talrijke diersoorten uitstekend gedijen. Langs de kusten van de Falklandeilanden leven dolfijnen, pinguïns, en diverse zeevogels. Hun territorium gaat naadloos over in het leefgebied van een half miljoen schapen en enkele duizenden mensen.

Onderweg naar het onbewoonde, extreem afgelegen Zuid-Georgia kunt u zich verdiepen in de boeiende historie van ontdekkingsreizigers, en de ongerepte natuur van het eiland. Niets kan u echter voorbereiden op de intensiteit van wat u te wachten staat: uitkijken over een broedkolonie van tienduizenden, misschien wel honderdduizenden koningspinguïns!

DE STILTE VAN ANTARCTICA

Aan het eind van de tweede week van de cruise komt u in de Antarctische zone. Het landschap bestaat uit kale en besneeuwde rotsen, gigantische gletsjers, ijsbergen en de diepblauwe zee. Sommige baaien lijken totaal verlaten. Het is er vreemd stil, totdat grote brokken ijs van een gletsjer storten. Dan weer zijn er grote, rumoerige kolonies pinguïns, groepen pelsrobben en enkele zeeolifanten. Onder het wateroppervlak wachten orka’s op een kans…

Via de Drake Passage keert u terug naar de bewoonde wereld. Het zijn dagen vol bespiegelingen, gevoed door de intense ervaring op het meest afgelegen continent ter wereld.

TIPS & TOPS CRUISE FALKLANDEILANDEN, ZUID-GEORGIA EN ANTARCTICA:

  • Uitgebreide route langs verschillende eilanden in de Zuidelijke Atlantische Oceaan, de Zuidelijke Shetlandeilanden, en de westelijke zijde van het Antarctisch Schiereiland
  • De twee expeditieschepen, de Akademik Ioffe en de Akademik Sergey Vavilov, zijn geschikt voor maximaal 92-96 passagiers en zijn robuuste schepen die stabiel op het water liggen. Uniek is dat er weinig tot geen lawaai is van de motoren en waardoor ze zo geruisloos mogelijk varen
  • Het grote expeditieteam aan boord bestaat uit 11 tot 14 leden en hebben allemaal hun eigen vakgebied. Zo zijn er naturalisten, historici, ornithologen, en geologen aan boord
  • Er reist tevens een vakkundige fotograaf mee die u voorziet van fotografische tips om de bijzondere omgeving en het wildleven zo goed mogelijk in beeld te brengen
  • Bij land maakt u dagelijks zodiac-landingen voor wandelingen en om het wildleven van dichtbij te observeren
  • U krijgt een speciale parka en kunt gebruik maken van waterdichte laarzen voor zodiac-landingen
  • Mogelijkheid om te kajakken (in groepen van maximaal 16 personen) onder begeleiding van ervaren gidsen. Hier zijn extra kosten aan verbonden. Het aantal kajaks is beperkt, geef tijdig uw belangstelling aan!
  • Tijdens sommige cruises zijn meer mogelijkheden voor sportieve activiteiten, zoals bergwandelen, langlaufen, kamperen, wandelen met sneeuwschoenen. Informeer naar de opties per vertrekdatum.
  • Beleef op de terugreis de oversteek van de Drake Passage.

VERTREKDATA:

18 november 2019 - Akademik loffe
18 januari 2020 - Akademik loffe
28 januari 2020 - RCGS Resolute
15 februari 2020 - Akademik loffe

Lees ook de reisbeleving van Jozef Verbruggen in zijn blog en raak geïnspireerd door deze 'Once in a lifetime experience'.

Hoogtepunten van deze reis

Ray Stranagan

Drake Passage

Het meest zuidelijke continent ter wereld geeft zich niet zomaar prijs. Tussen Vuurland en Zuidelijke Shetlandeilanden ligt de beruchte Drake Passage.

Meer informatie

Zuid-Georgia

Adembenemend mooie sub-Antarctische landschappen en de hoogste dichtheid aan wildleven ter wereld. Op Zuid-Georgia leven miljoenen pinguïns, waaronder de statige koningspinguïns.

Meer informatie

Port Lockroy

Op het kleine Goudier-eiland in de natuurlijke haven Port Lockroy staat een voormalige Britse geheime basis en onderzoeksstation. De gerestaureerde basis is opengesteld als museum.

Meer informatie

Antarctic Sound

Het schip lijkt nietig tussen de gigantische tafelijsbergen. Op de kale rotsen leven de grootste kolonies Adéliepinguïns.

Meer informatie

Deception-eiland

Voor anker gaan in het hart van een actieve vulkaan? Hier kan dat!

Meer informatie

Falklandeilanden

In de Zuidelijke Atlantische Oceaan, ver van het Argentijnse vasteland, liggen de Falklandeilanden. Hier vindt u een vleugje Brits plattelandsleven, omgeven door kleine eilanden met een ruige, onbedorven natuur.

Meer informatie

Lemaire Kanaal en Wilhelm Archipel

Steile bergwanden weerspiegelen in het kalme water van het Lemaire-kanaal. Aan de zuidkant van de uitzonderlijk fraaie zeestraat leven de meest zuidelijke ezelspinguïnkolonies.

Meer informatie
sluiten