Arctic Kingdom
Share

De migratie van beluga's en narwallen

AN ONCE IN A LIFETIME EXPERIENCE

Stimuleer uw zintuigen en maak uzelf klaar voor een 'once in a lifetime experience'! Tijdens deze reis wordt u getuige van de migratie van duizenden beluga's en narwallen, een zeldzaam voorrecht! De reis vanuit Arctic Bay door het Arctisch gebied is wereldberoemd. De pakijsrand van Lancaster Sound grenst aan de Northwest Passage, hier komen alle Arctische zeedieren samen. Zie narwallen, ijsberen, walrussen, beluga's, poolvossen en unieke vogelsoorten, zoals sneeuwuilen en sneeuwganzen met een spectaculaire achtergrond van ijsbergen en blauwe ijsformaties. Ervaar de overgang van de winter naar de lente, van bevroren toendra tot smeltende rivieren en Arctische bloemen die in bloei staan. 

Vanuit Arctic Bay reist u per sneeuwscooter en qamutik, een houten slee getrokken door sneeuwscooters, naar het Arctic Safari Tented Camp. Een uniek mobiel tentenkamp aan de pakijsrand waar u verblijft in yurts met (uiteraard) dubbel geïsoleerde wanden, zodat de poolkou buiten blijft. Terwijl het buiten vriest, is het binnen comfortabel warm bij de kachel met een spectaculair uitzicht op het landschap. U overnacht op één van de meest afgelegen en adembenemendste plekken ter wereld. 

Bent u klaar voor een reis naar het Arctisch gebied? Where the world can't find you...

TIPS & TOPS VAN DE MIGRATIE VAN BELUGA'S EN NARWALLEN:

  • U bent getuige van de migratie van beluga's en narwallen
  • Ervaar de schoonheid van het pakijs, waaronder kristallijne ijsbergen, ijsformaties en honderden vogelsoorten
  • Houdt u van fotograferen? Dan is deze reis een echte 'must'; de omgeving en het wildlife zijn uniek. Er is dan ook tijd genoeg om de mooiste foto's te maken
  • De huidige bevolking leeft ook nu nog voornamelijk van de jacht en de visvangst
  • In de lente breekt het pakijs open in Arctisch Canada. Walvissen en zeevogels migreren massaal naar de voedselrijke wateren ten noorden van Canada. Hierdoor is de kans groot dat u deze bijzondere dieren ziet
  • U heeft de mogelijkheid om te gaan snorkelen en kajakken bij zeeijs
  • Ervaar 24 uur daglicht tijdens de middernachtzon

VERTREKDATA 2018:

6 - 13 juni 2018
13 - 20 juni 2018

Prijsindicatie: Vanaf € 12.000 p.p. op basis van twee personen (exclusief internationale vluchten).

Hoogtepunten van deze reis

De Canadese Arctische Eilanden

Het cruiseschip laveert tussen de Canadese Arctische Eilanden, één van de meest noordelijke zeeroutes ter wereld. Alleen in de korte zomer is dit ongerepte, lege landschap bereikbaar over water.

Meer informatie
sluiten