Share

Okavango Ranger Training

Ranger training in de Afrikaanse wildernis

Altijd al willen ervaren hoe het is om als ranger in de Afrikaanse natuur te werken? Dit is uw kans! Tijdens deze reis neemt u deel aan een officiële Engelstalige ranger training in de wereldberoemde Okavango Delta, een labyrint van lagunes bedekt met waterlelies, eilandjes met palmbomen, vogelrijke moerassen en meanderende waterwegen. Leer van een deskundige gids hoe dieren getraceerd en benaderd kunnen worden en hoe u met zowel een 4WD, een traditionele mokoro als een motorboot door de kanalen van de delta manoeuvreert. Ook leert u schieten om de groep tijdens wandelsafari's te beschermen in geval van escalatie met een wild dier, iets wat gelukkig zelden voorkomt. Vergeet vooral niet te genieten terwijl u enorm veel leert over de flora en fauna van dit prachtige gebied op een manier die tijdens een normale safari onmogelijk is. Voel hoe u langzaam één wordt met de natuur. Een echte ‘once in a lifetime’ervaring!

Tips & Tops van Okavango Ranger Training:

  • U wordt opgeleid door een instituut waar gerenommeerde safari lodges hun gidsen laten trainen.
  • Het tijdelijke kamp waar u verblijft is prachtig gelegen aan de Kwapa rivier in een privé concessie. U heeft dus de bush voor u alleen! Het kamp is niet omheind en de dieren kunnen tot in het kamp komen.
  • Als toerist doet u de officiële training mee met de andere cursisten. Dat wil zeggen dat als u een bepaald onderdeel niet mee wilt doen, dit niet hoeft en u hiervoor geen examen hoeft te doen. Het mag echter wel als u dit leuk vindt.
  • Achterhaal uit welke richting de wind komt en benader een kudde olifanten zonder dat zij u horen en ruiken, een unieke ervaring! 
  • Als u terug komt van uw training wordt de emmer van uw ‘bush douche’ voor u gevuld met warm water, dineert u onder een fonkelende sterrenhemel en valt u in slaap met het gebrul van een leeuw; het mooiste geluid in Afrika!
  • Test uw kennis en ga verder op verkenning in Botswana of breng een bezoek aan de indrukwekkende Victoria watervallen. Informeer bij uw reisspecialist naar de mogelijkheden!

Hoogtepunten van deze reis

De Okavango Delta

Onbetwist het meest bezochte natuurgebied in Botswana

Meer informatie
sluiten