Share

Avontuurlijk Antarctica

Een landschap van diepblauwe zee, rotsen en bergen, en sneeuw en ijs

Uw cruise begint en eindigt in Ushuaia, de meest zuidelijke stad ter wereld. Via de baaien rond Vuurland kiest het schip het ruime sop, voor de oversteek van de Drake Passage. Het voelt als een expeditie, ontspannen en spannend tegelijk, en u ervaart hoezeer het Antarctisch Schiereiland geïsoleerd van de rest van de wereld ligt. Die eerste tekenen dat er land in zicht is zijn onvergetelijk!

Dan beginnen de dagen van puur genieten, kijken en observeren, en zoeken naar pinguïns, zeeolifanten en walvissen. Gedurende 4 dagen bent u omgeven door een landschap van diepblauwe zee, rotsen en bergen, en sneeuw en ijs in oneindig veel subtiele kleurnuances.

Tijdens de terugvaart glijden de beelden van Antarctica in gedachten voorbij, als in een droom. Na de intense dagen in het pure en stille landschap van Antarctica is het onwerkelijk om terug te keren naar de bewoonde wereld.

TIPS & TOPS ONTDEK ANTARCTICA:

  • Het expeditieschip RCGS Resolute is geschikt voor maximaal 146 passagiers, ontworpen voor comfort en is een modern, goed uitgerust, veilig en ijsversterkt schip
  • Het grote expeditieteam aan boord bestaat uit leden die allen beschikken over kennis in hun eigen vakgebied: naturalisten, historici, ornithologen, en geologen aan boord
  • Beleef de oversteek van de Drake Passage en ontdek de mooiste plekken van het Antarctisch Schiereiland
  • Aan boord zijn er thematische lezingen over het klimaat, de gletsjers, de ontdekkingsreizen of over pinguïns, walvissen en zeevogels
  • Bij het Antarctisch Schiereiland maakt u dagelijks zodiac-landingen om het wildleven van dichtbij te observeren
  • U krijgt een speciale parka en kunt gebruik maken van waterdichte laarzen voor zodiac-landingen
  • Mogelijkheid om te kajakken (in groepen van maximaal 16 personen) onder begeleiding van ervaren gidsen. Hier zijn extra kosten aan verbonden. Het aantal kajaks is beperkt, geef tijdig uw belangstelling aan!
  • Tijdens sommige cruises zijn meer mogelijkheden voor sportieve activiteiten zoals bergwandelen, langlaufen, kamperen, wandelen met sneeuwschoenen. Informeer naar de opties!

Meerdere vertrekdata beschikbaar tussen 19 oktober 2019 en 10 april 2020. Vraag uw reisspecialist naar de mogelijkheden. 

Hoogtepunten van deze reis

Ray Stranagan

Drake Passage

Het meest zuidelijke continent ter wereld geeft zich niet zomaar prijs. Tussen Vuurland en Zuidelijke Shetlandeilanden ligt de beruchte Drake Passage.

Meer informatie

Antarctic Sound

Het schip lijkt nietig tussen de gigantische tafelijsbergen. Op de kale rotsen leven de grootste kolonies Adéliepinguïns.

Meer informatie

Deception-eiland

Voor anker gaan in het hart van een actieve vulkaan? Hier kan dat!

Meer informatie

Lemaire Kanaal en Wilhelm Archipel

Steile bergwanden weerspiegelen in het kalme water van het Lemaire-kanaal. Aan de zuidkant van de uitzonderlijk fraaie zeestraat leven de meest zuidelijke ezelspinguïnkolonies.

Meer informatie
sluiten