Cristalino Jungle Lodge - Samuel Melim
Share

De mooiste natuurgebieden van Brazilië

Bijzondere natuurgebieden in Brazilië

Natuurliefhebbers kunnen in Brazilië hun hart ophalen. In de Mato Grosso liggen drie verschillende ecosystemen, met de mooiste natuurgebieden ter wereld. De Pantanal, de Savana Tablelands (Nationaal park Chapada dos Guimarães) en het Amazoneregenwoud zijn een must voor de safariliefhebber. De diversiteit aan flora en fauna is indrukwekkend en wordt nergens ter wereld geëvenaard. In korte tijd reist u van het tropische regenwoud door halfwoestijn naar het moerasgebied van de Pantanal. Kleurrijke vogelsoorten, bijzondere zoogdieren, reptielen en unieke plantensoorten vormen de basis van deze afwisselende natuurreis.

Tips & Tops Natuurrondreis Brazilië: 

  • Deze reis is in te passen in een grotere rondreis door Brazilië, bijvoorbeeld Grand Brazil
  • De beste reistijd voor het bezoeken van de natuurparken in het binnenland is van juni tot en met oktober; terwijl de strandgangers bij voorkeur van september tot en met mei gaan.
  • Kijkt u eens bij onze aanbevolen accommodaties: Cristalino Lodge – Amazone, Jardim de Amazonia Lodge, Park Eco Lodge – Np Chapada dos Guimarães, Araras Pantanal – Pantanal noord, Rio Mutum Lodge- Pantanal noord

Hoogtepunten van deze reis

De Pantanal

Een bezoek aan dit wildrijke moerasgebied mag niet ontbreken tijdens uw reis door Brazilië.

Meer informatie

Het Amazone regenwoud en Manaus

Een natuurparadijs dat zijn gelijke niet kent

Meer informatie

Chapada dos Guimarães

Een plateau met steile kliffen, geërodeerde rotsen, grotten en watervallen

Meer informatie
sluiten