Share

Hoogtepunten van de Pantanal

Op safari in Brazilië 

De Pantanal is het grootste moerasgebied te wereld, een bijzonder natuurgebied met een rijk en gevarieerd wildleven. Er wordt vermoed dat de Pantanal het hoogst geconcentreerde flora en fauna ecosysteem ter wereld heeft! De diversiteit is enorm; 3500 plantensoorten, meer dan 650 vogelsoorten (o.a. de bedreigde blauwe hyacintara papegaai), 400 vissoorten, ongeveer 100 soorten zoogdieren en 80 soorten reptielen. Er leven in de Pantanal een aantal bedreigde diersoorten, waaronder de jaguar, kaaiman, manenwolf, reuzenotter, capibara en laaglandtapir. Regelmatig wordt de Pantanal vergeleken met de beste wildsafari’s van Afrika. Een bezoek aan dit moerasgebied mag dan ook niet ontbreken tijdens uw reis door Brazilië!

Er wordt onderscheid gemaakt tussen de Noord- en de Zuid-Pantanal. Aan de noordkant (vanuit Cuiaba) heeft u goede kans op het spotten van de jaguar; de Jaguar Boat House vaart ook door dit gebied. Tevens kunt u de Noord-Pantanal goed combineren met Chapada dos Guimarães, tafelberggebied. De zuidkant van de Pantanal (vanuit Campo Grande) biedt ruimere keuze aan lodges en combineert goed met een rondreis per huurauto langs de grotten en lagunes van Bonito.

Tips & Tops hoogtepunten van de Pantanal:

  • Beste reisperiode voor het spotten van wild aan het begin van de droge periode van juni tot en met september; oktober en november zijn ook nog goede, droge maanden.
  • Kijkt u eens bij onze aanbevolen accommodaties: Pousada do Rio Mutum (noord), Araras Eco Lodge (noord), South Wild Pantanal (noord), Fazenda Baia Grande (zuid), Pousada Xaraes (zuid) en topper Refugio Ecologico Caiman (Caiman Lodge) (zuid)
  • Deze reis kan in verschillende accommodatie categorieën gereserveerd worden.

Hoogtepunten van deze reis

De Pantanal

Een bezoek aan dit wildrijke moerasgebied mag niet ontbreken tijdens uw reis door Brazilië.

Meer informatie
sluiten