Share

Avontuur bij Maya's en Garifuna

Maya ruïnes en jungle activiteiten vol adrenaline

Tijdens deze rondreis brengt u een bezoek aan de belangrijkste Mayatempels in Belize en bezoekt u de Garifuna, afstammelingen van slaven die zich gevestigd hebben aan de kust van dit tropische paradijs. Naast het horen van de brulapen en het zien van exotische vogels zijn de heuvels van het Cayo District zeer geschikt voor sportieve activiteiten, zoals wandelingen, river tubing en kano tochten. En wist u dat Belize het één na grootste koraalrif, het Barrière rif, op de wereld bezit waar het snorkelen uniek is? U eindigt dan ook op het strand in de Cariben.

Tips & Tops Rondreis Belize en Guatemala: 

  • Wilt u de rijke cultuur van de Garifuna beter leren kennen, woon dan een optreden bij van de Garifuna drummers en dansers in Hopkins of Punta Gorda, of neem zelf een drumles.
  • Vanuit het Cayo District kunt u verschillende Mayasites bezoeken waaronder Xunantunich aan de Mopan rivier en Caracol op de grens met Guatemala.
  • Dit tropische gebied is ook ideaal voor sportieve activiteiten zoals een spectaculaire jungletocht naar de Actun Tunichil Muknal grot of een kanotocht door de grotten van Barton Creek waarbij spectaculaire stalagmieten en stalagtieten verschijnen in het licht van uw hoofdlamp.
  • De indrukwekkende Maya tempels van Lamanai liggen aan een prachtige lagune vol vogels en krokodillen. Laat u niet afschrikken door het geschreeuw van de brulapen.
  • Ambergris Caye is één van de vele Caraibische eilanden van de kust van Belize; u kunt hier prachtig snorkelen tussen zusterhaaien en pijlstaartroggen.
  • Deze reis is ook zeer geschikt als familiereis.
  • Kijkt u eens bij onze aanbevolen accommodatie’s: Chaa Creek – Cayo District, Ka’ana Boutique Resort – Cayo District, Victoria House – Ambergris Caye, Mata Chica – Ambregris Caye, Cayo Espanto – Villas

Hoogtepunten van deze reis

Het Cayo district

San Ignacio in het Cayo district is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan Mountain Pine Ridge Forest Reserve

Meer informatie

Maya tempels in Belize

In de Maya mountains liggen de Maya tempels van Caracol, Xunantunich en Lamanai

Meer informatie

Belize strandverblijf

Verblijf aan de kust van Belize of op een van de paradijselijke koraaleilanden

Meer informatie

Het Barrièrerif van Belize

Het langste barrièrerif ter wereld met een adembenemend mooie onderwaterwereld

Meer informatie

Belize where the world can't find you...

Garifunadorpen en stadjes die nog niet ontdekt zijn door toeristen, het 'echte Belize'

Meer informatie
sluiten