Share

Culturele hoogtepunten Zuid-India

Cultuur, plantages en overnachten op een houseboat

Deze rondreis door Zuid-India is een afwisselende combinatie van indrukwekkende tempelcomplexen, mooie landschappen en culturele hoogtepunten. U bezoekt onderweg onder meer de beroemde Shore Tempel in Mahabalipuram, bent getuige van de offerceremonie in Madurai bij de Shree Meenakshi tempel en natuurlijk maakt u ook een tocht met een houseboat. Een tocht aan boord van een houseboat biedt u een uniek inzicht in het leven rondom de binnenwateren. Het is bovendien een ontspannen onderdeel van een doorgaans intensieve reis. Reizend naar Cochin ziet u de theeplantages in de omgeving van Munnar en uiteindelijk verkent u Cochin, de belangrijkste havenstad van India. Deze reis biedt u ook de mogelijkheid tot het bijwonen van een Kathakali dansvoorstelling in Cochin, een bijzondere voorstelling waarin het verhaal verteld wordt uit het epos Ramayana of Mahabharata met bijzondere mimiek, dans en gemaskerde acteurs. Kortom, een zeer afwisselende reis met vele hoogtepunten en bijzondere ervaringen.

TIPS & TOPS CULTURELE HOOGTEPUNTEN ZUID-INDIA:

  • Mahabalipuram is een rustig kustplaatsje met mooie stranden en unieke uit rots gehouwen monumenten die dateren uit de periode tussen de 7e en 9e eeuw. De monumenten omvatten tempels, wagens en gebeeldhouwde reliëfs en staan op de Werelderfgoedlijst. Vooral de aan de kust gelegen Shore Temple is uniek.
  • Kanchipuram is een van de oudste steden in India en is bekend van de vele, zeer goed bewaard gebleven tempels en de zijde industrie. Hier worden zijden sari gewaden nog met de hand geweefd.
  • De Brihadishwara tempel in Tanjore is erg indrukwekkend met zijn zes meter hoge Nadi (stier).
  • De Shree Meenakshi tempel in Madurai wordt dagelijks bezocht door duizenden Indiase Hindoe pelgrims. Dit indrukwekkende tempelcomplex werd tussen 1623-1655 gebouwd en heeft twaalf torens van soms wel 50 meter hoog en vier ingangen. De hal heeft bijna duizend pilaren. 
  • Thekkady is al meer dan 1000 jaar de specerijhoofdstad van India en onder meer gember, kardemom, peper, kaneel, koffie, vanille, thee en knoflook worden hier verbouwd.
  • Op verschillende plaatsen in India zijn in de periode van de Britse koloniale tijd theeplantages aangelegd, zoals in Darjeeling maar ook in Munnar. Hier liggen de theeplantages tegen de glooiende hellingen aan en zien er erg mooi uit. Wilt u een theefabriek bezoeken? Dan kunt u dat (ter plaatse) aangeven. De Kolukkumalai theefabriek ligt op grote hoogte en is een absolute aanrader.
  • De ‘houseboats’ of wel Kettuvallams zijn even comfortabel als een hotel. De boot beschikt over goed ingerichte slaapkamers, moderne en hygiënische toiletten, knusse leefruimtes, een eetgedeelte, mooie keuken en in sommige gevallen ook een balkon.
  • In de havenplaats Cochin vindt u nog vele Portugese en Hollandse invloeden terug. De VOC gebruikte Cochin lange tijd als uitvoerhaven voor de kruiden en specerijen die in Kerala werden geoogst en per boot naar Nederland werden vervoerd.
  • Bezoek zeker een Kathakali dansvoorstelling in Cochin. Tijdens de dans wordt een verhaal (een deel van het Hindoe epos Ramayana of Mahabharata) al dansend met bijzondere mimiek verteld aan het publiek. De personages dragen uitgebreide, beschilderde maskers en verfijnde kostuums.

Hoogtepunten van deze reis

Kerala

Met een houseboat varen over de ‘backwaters’ in het zuiden van India of op safari in het Periyar National Park. De deelstaat Kerala combineert het koloniale verleden van India met smakelijke gerechten en een eeuwenoude leefwijze op de binnenwateren.

Meer informatie

Stranden van India

De kusten van India staan bekend om haar kilometerslange, palmomzoomde stranden. Hier geniet u van de Indiase gastvrijheid in combinatie met goudgele stranden, de Indische Oceaan en de palmenbossen direct achter het strand.

Meer informatie
sluiten