Share

Ethiopië de luxe rondreis

Hoogtepunten van Ethiopië

De hoogtepunten van Ethiopië in combinatie met de best mogelijke accommodaties, dat is wat deze reis u te bieden heeft. Tijdens deze reis met privé gids bezoekt u onder andere de steden Gondar, Axum en Lalibela met zijn 13e eeuwse rotskerken. Er is ook tijd om te genieten van de prachtige natuur in Ethiopië bijvoorbeeld tijdens een wandeling in het Simien gebergte. Ten slotte worden ook de vele stammen van dit land niet vergeten en brengt u een bezoek aan onder meer de Sidama, de Turmi, de Mursi en de Karo stam. Een schitterende, complete reis in stijl!

Tips en Tops Rondreis de luxe Ethiopië:

 • U verblijft in de best mogelijke accommodaties
 • Maak een boottocht op het Tanameer
 • Uw gids vertelt u graag alle ins en outs van Ethiopië
 • U bezoekt niet alleen het noorden, maar ook de stammen in de zuidelijke Omovallei
 • Maak een boottocht op het Chamomeer en bezoek de meren in de Grote Slenk
 • Tijdens een bezoek aan de Omovallei zult u zien dat elke stam andere uiterlijke kenmerken heeft
 • Kijk ook eens bij de aanbevolen accommodaties: Buska Lodge - Turma, Paradise Lodge - Arba Minch

Hoogtepunten van deze reis

Marleen Brekelmans

Stammen in de Omo vallei

In het zuiden van Ethiopië ligt de Omo vallei, waar verschillende kleurrijke stammen wonen. Elke stam heeft eigen uiterlijke kenmerken, zoals de bekende schotellippen van de Mursi.

Meer informatie
Nick Crane

Simien Mountains

Een prachtige bergketen in het noorden van Ethiopië, waar (berg-)wandelaars dagwandelingen en meerdaagse trektochten kunnen maken.

Meer informatie
Nick Crane

Gondar en Lalibela

De ruïnes en rotskerken bij Gondar en Lalibela zijn wereldberoemd. Jaarlijks bezoeken honderden mensen het Timkat-festival bij Gondar en bezoeken de elf kerken van Lalibela die in de rotsen zijn uitgehakt.

Meer informatie

Meren in de Great Rift Valley

In de Rift Valley liggen een aantal bezienswaardige meren, elk met een andere kleur. Lake Langano, Lake Abiyata en Lake Shala zijn de drie populairste van de zeven meren die Ethiopië ...

Meer informatie

De heilige stad Axum

De oudste stad van Ethiopië met een bijzonder verleden. Axum ligt in het uiterste noorden van Ethiopië en is de oudste stad van het land. Drieduizend jaar geleden ...

Meer informatie
Nick Crane

Tempel van de Maan bij Yeha

Het oudste gebouw van Ethiopië, de Tempel van de Maan, ligt in de hooglanden. Wetenschappers vragen zich af hoe men vroeger zulke bouwwerken kon plaatsen

Meer informatie
 • Reiservaring Jeannette Schasfoort

  Onze reis naar Ethiopië was inderdaad een herinnering for a lifetime, onvergetelijk!! De organisatie kon werkelijk niet beter.

  Meer informatie
sluiten