Share

Fotoreis West-Canada 2019

Fotoreis West-Canada met Nand Fiems 2019

Leer de fijne kneepjes van de fotografie van ervaren fotograaf Nand Fiems tijdens een reis door de indrukwekkende natuur van West-Canada. Weinig gebieden ter wereld zijn zo fotogeniek als West-Canada. De ruige Rocky Mountains, de schier eindeloos vallende watervallen in Wells Gray Provincial Park en de azuurblauwe gletsjermeren tussen Jasper en Banff. Het decor is er. En als u goed kijkt zijn er ook voldoende figuranten die voor uw foto’s willen poseren. Beren op zoek naar voedsel,  majestueuze bald eagles die zweven boven uw hoofd of voor uw ogen een vis uit het water vangen en statige wapiti’s die trots hun imposante gewei tonen. Om er maar een paar te noemen.

De reis begint in Vancouver en voert u via Whistler naar de watervallen van Wells Gray. Langs de hoogste berg van de Canadese Rockies – Mount Robson – naar Jasper National Park. Her verblijft u een volle dag met een gids die u meeneemt naar de meest fotogenieke plekken. Halverwege de ‘world’s most scenic highway’ – de Icefield Parkway kunt u tijdens een begeleide ijswandeling over de gletsjers spectaculaire foto’s maken.  De reis eindigt in Banff waar u schitterende foto’s kunt maken van de spiegelende Lake Louise en Morrain Lake.

Tijdens de reis krijgt u voortdurend professionele tips om uw foto's te perfectioneren waarbij het kijken, het bezig zijn in, het ervaren en genieten van de natuur centraal staan. Kijkend door de lens met de blik van een fotograaf ziet u allerlei wonderlijke zaken die anders onopgemerkt blijven. U komt gegarandeerd thuis met mooie herinneringen en fantastische foto's!

OVER NAND FIEMS:

Nand Fiems (1947) studeerde binnenhuiskunst en daarna fotografie aan het Sint-Lucasinstituut in Gent. Als beroepsfotograaf is hij gespecialiseerd in reportage-, studio- en luchtfotografie en geeft hij technisch en esthetisch fotografie onderwijs. Sinds 1990 reist hij jaarlijks af naar Azië, Afrika en Amerika om de schoonheid van deze werelddelen vast te leggen.

Gegaranderd vertrek: 12 - 27 september 2019

TIPS & TOPS FOTOREIS WEST-CANADA:

  • Vancouver heeft voor iedereen wat te bieden: U kunt op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan Yaletown, Chinatown, Gaslamp Quarter, Sea aquarium, Capilano Suspension Bridge, Grouse Mountain, Science World, Granville island met de Foodmarket of per (elektrische) fiets door Stanley Park
  • Op de weg van Clearwater naar Jasper heeft u de mogelijkheden om een Black Bear Safari per boot te ervaren
  • Vertrek vanuit Jasper op tijd en neem de tijd om de meren aan weerskanten van deze route te zien. De wandeling Patch off the Glacier bij de Athabasca Falls is ook een aanrader.
  • Banff National Park geeft u veel mogelijkheden: een ritje met de Banff Gondola, een bootcruise op Lake Minnewanka, een Canyon fiets of wandel tour, golfen, raften, heli-hiking, paardrijden, Johnstone Canyon of winkelen in Banff.
  • Graag een blik vanuit de lucht? In Whistler en over de gletjers van The Rockies zijn helicoptervluchten te boeken.
  • Relaxed deze reis afsluiten? Neem de luxe trein Rocky Mountaineer terug naar Vancouver en geniet van de bergen vanuit een prachtig panoramarijtuig.

 

 

 

Prijsindicatie: € 3.840,00 per persoon op basis van een gedeelde tweepersoons accommodatie (landarrangement)

Hoogtepunten van deze reis

Whistler

Hoge bergen en diepe dalen. Whistler is een walhalla voor de wintersporter, en in de zomer een heerlijk oord voor liefhebbers van bloeiende alpenweiden met hier en daar nog sneeuw.

Meer informatie

Rocky Mountains

Het uitgestrekte hooggebergte is een aaneenschakeling van wijd uitgeslepen valleien, spitse bergpieken, gletsjers, turquoise en inktblauwe meren. Schilderachtig mooie panorama’s over de volle lengte!

Meer informatie
sluiten