Share

Grenzeloos Zimbabwe

Zimbabwe met de klok mee

Zimbabwe loopt voorop in de wereld als het aankomt op natuurbescherming, en dat is precies waar u deze reis de vruchten van plukt!

Na een stopover in Lusaka maakt u na een wegtransfer een spectaculaire entree in Mana Pools per speedboat. Een kleine week en vele game drives, riviercruises, kanotochten, natuurwandelingen en vogelexcursies verder vervolgt u de reis naar het ongerepte Gonarezhou National Park, één van Zimbabwe’s best verborgen geheimen in Great Limpopo Transfrontier Park aan de grens met Mozambique. Hier is alles een stukje groter; de leeuwen, de slagtanden van de olifanten… Ook luipaarden, cheeta’s, buffels, giraffen, wilde honden, zebra's en een aantal antilope soorten komen hier geregeld voor en zelfs de Nyala en de kleine Suni. Hier zijn geen wegen, paden of omheiningen. De natuur kan hier onbegrensd haar gang gaan.

Weer een paar dagen later vliegt u naar Hwange, “Wankie National Park”, het oudste, grootste en meest wildrijke park van Zimbabwe aan de grens met Botswana. De grote kuddes olifanten, buffels en zebra’s heeft u vrijwel zeker voor uzelf.

Twee uur rijden en u bent bij de indrukwekkende Victoria Falls, één van de zeven wereldwonderen en een absolute must-see in Zimbabwe! Dé manier om de reis af te sluiten zoals u hem begonnen bent; op spectaculaire wijze!

Tips & tops van Grenzeloos Zimbabwe:

  • U verblijft gedurende de hele reis in meer dan comfortabele kleinschalige safarilodges
  • De gidsen zijn zonder uitzondering professioneel getraind en Engelssprekend
  • U brengt tijd door in Mana Pools, een gebied met prachtige natuur en het thuis van veel diersoorten; van cheetahs en bavianen tot nijlpaarden en krokodillen. Bovendien kunt u een deel van het park (met groot wild) zonder begeleiding verkennen; uniek in Zimbabwe!
  • U bezoekt de Chilojo Cliffs, rotswanden van rode zandsteen in Gonarezhou National Park
  • Hoewel Hwange National Park gemakkelijk toegankelijk is, is het vanwege de enorme omvang en de spreiding van de lodges zeer onwaarschijnlijk dat u tijdens uw safari’s andere bezoekers van het park tegenkomt
  • Bij de Victoria Falls zijn vele activiteiten mogelijk; ga raften op de spectaculaire stroomversnellingen, bungy jumpen of maak een vlucht per ultralight vliegtuigje over de waterval
  • Deze reis kan in verschillende klassen worden aangeboden
  • Kijkt u eens bij onze aanbevolen accommodaties: Latitude 15˚ - Lusaka, Ruckomechi Camp en Kanga Camp - Mana Pools, Singita Pamushana Lodge - Gonarezhou N.P., Linkwasha Camp en Somalisa Camp - Hwange N.P. en The Victoria Falls Hotel.

Hoogtepunten van deze reis

Victoria Watervallen

Op de grens met Zambia liggen de Victoria Watervallen, de grootste watervallen van Afrika

Meer informatie

Hwange National Park

Een groot en wildrijk park met een grote diversiteit aan landschappen

Meer informatie

Mana Pools National Park

Een van de mooiste gebieden in Afrika voor het maken van wandel- en kanosafari's

Meer informatie

Gonarezhou National Park

Een unieke ongerepte en onomheinde safaribestemming rijk aan wild en gevarieerde ruige landschappen

Meer informatie
sluiten