Share

Groepsreis Noord-Soedan

Groepsreis langs de geschiedenis van Noord-Soedan

De reis start in Khartoum, de hoofdstad waar de Blauwe Nijl en de Witte Nijl samenkomen. De reis begint met een korte stadstour. Na een bezoek aan het archeologisch museum rijdt u naar de Westelijke woestijn. Vervolgens bezoekt u verschillende tempels, waaronder de Tempel van Sesibi en Tempel van Soleb, schitterende tempels vol hiërogliefen die onder Egyptische heerschappij zijn opgebouwd.

U reist door Nubië, een streek in het zuiden van Egypte en het noorden van Soedan, ook wel de poort naar Afrika genoemd. Dit gebied markeert de overgang van de Arabische naar de Afrikaanse wereld. Beide culturen komen hier samen, wat zorgt voor een boeiende samenleving. De archeologische sites die u hier aandoet zijn Kerma met de Deffufa en een prachtig museum, en Tombos met het beeld van Thutmose. Ook gaat u langs Old Dongola en de vorstelijke begraafplaats El Kurru.

Dan volgt een rit door de Bayuda Woestijn, langs zwarte bergen van basalt afgewisseld met gele en witte zandvlaktes en droge wadi’s. Hier leven de nomaden van de Bisharin-stam in nederzettingen van kleine met takken gebouwde hutten, de beheerders van het zoutmeer in de Atrun krater. Aan het einde van de rit verschijnen een veertigtal piramides aan de horizon, de Necropolis van Meroë. Vervolgens heeft u nog een bezoek te goed aan de prachtige sites van Mussarawath en Naga. U sluit uw reis af met een bezoek aan de souk van Omdurman en het bijwonen van een Derwish ceremonie, die altijd op vrijdag plaatsvindt.

Tips & tops groepsreis Noord-Soedan:

  • Duik in de geschiedenis van de zwarte farao's met bezoek aan vele archeologische sites
  • Behalve in tentenkampen, hotels en Nubische resthouses, brengt u een aantal nachten door in "wild camps"; slapen in een kleine iglotent onder de fonkelende sterrenhemel van de woestijn, een magische ervaring!
  • Begeleiding door een Engelstalige gids
  • Minimaal 8, maximaal 20 deelnemers

Informeer naar vertrekdata!

Prijsindicatie: € 2.080,- per persoon (op basis van 8 personen, exclusief vluchten)

Hoogtepunten van deze reis

Nubië

Nubië ligt in het noorden van Soedan en herbergt eeuwenoude tempels en pyramides. Vele indrukwekkende sites...

Meer informatie

Meroë

Meroë is vooral bekend vanwege de koninklijke begraafplaats, waar zich vele piramides en tempels bevinden, waarvan er...

Meer informatie
sluiten