Share

Het Wildlife van India

Het wildlife van India

Superlatieven zijn nodig om India te beschrijven. Het is ongekend rijk. Intrigerend. Divers. Wie een rondreis maakt door het immense land valt van de ene verbazing in de andere. Verbazend en verrassend is ook het wildlife in India. Weinigen weten dat de leeuw niet alleen in Afrika leeft, maar ook in Azië. Kom oog in oog te staan met de zeldzame Perzische leeuwen die alleen in het Gir National Park nog in het wild leven. Houd speurend naar de leeuwen ook de ogen open voor luipaarden, vierhoornige antilopes en moeraskrokodillen.

U reist verder naar het Velavadar National Park waar kuddes Black Buck antilopes grazen op de steppes en hun snelle wendbaarheid laten zien en de bedreigde, endemische vogel Kleine Indische trap leeft. Dasada grenst aan de Little Rann of Kutch, Rann betekent ‘zout woestijn’ en dat is dan ook wat u ziet. De eerste kennismaking voelt surrealistisch. De grond is gebarsten. De lucht is droog. Luchtspiegelingen. Grote moerrassen en droog landschap vol doornige struiken. En daar – bij zonsopgang en zonsondergang – spot u de met uitsterven bedreigde Indiase wilde ezels. De laatste safari’s maakt u bij Bera, waar de luipaarden die jagend op vee voortdurend in conflict komen met de dorpelingen. En toch hebben mens en dier hier een weg naar harmonie gevonden.

Na de natuur zet de verbazing zich voort in de steden. De kleurrijke chaos van Jodhpur waarover een sluier van magie hangt. Sprookjesachtige paleizen, geheime binnenplaatsen, één van India’s grootste forten en de prachtige blauwe huizen in het oude centrum die de stad de bijnaam ‘ The Blue City’  geven. Kom tot rust in Nimaj gelegen in het hart van de Aravalli-heuvels. De reis eindigt met een verblijf in Udaipur, het Venetië van het Oosten en volgens velen de meest romantische stad van India.

 

TIPS & TOPS HET WILDLIFE VAN INDIA

  • De leeuwen in Gir N.P. hebben begin 1900 de beschermde status gekregen van de toenmalige Nawaab van de prinselijke staat Junagadh. De katachtigen zijn goed vertegenwoordigd in dit park. Naast de leeuwen leeft hier ook één van de grootste groepen luipaarden van India.
  • Rond de schemering kleurt de lucht boven Velavadar N.P. zwart van de kiekendieven. Na een lange dag zoeken deze jagers de veiligheid van het park om de nacht door te brengen.  
  • Little Ran of Kutch is één van de meest opmerkelijk een unieke landschappen ter wereld. Ooit een arm van de Arabische Zee tot geologische krachten het scheidden van de zee. Nu is het een uitgestrekte  vlakte van donker slib met ingelegde zoutkristallen.
  • Op de vlaktes van Little Ran of Kutch vindt u kleine ‘bets’. Dit zijn kleine ophogingen op de voormalige zeebodem bedekt met gras en een ideale hide-out voor wild.
  • In Jawai leven de fascinerende Rabari herders die al sinds eeuwen hun land delen met het wildlife. Ervaar zelf hoe deze levenstijl zowel natuurbehoud als bescherming van de eigen cultuur naadloos in elkaar laat gaan.
  • Als de dorpelingen van Bera in gebed gaan, zitten de luipaarden er rustig bij en lijken het te observeren. Een ongelooflijk gezicht.
  • Het oude centrum van Jodhpur wordt omringd door een 10 kilometer lange muur met daarin acht poorten om het nieuwe centrum te kunnen bereiken.
  • Midden tussen de blauwe huizen van Jodhur staat een charmante en sierlijke witte Hindoe tempel met een marmeren zwart wit geblokte vloer en kleurrijke kleine tempeltjes. Vanaf het dak hier heeft u één van de mooiste sunset views over de stad.
  • Udaipur is één van de meest relaxte steden in India. Maak een boottocht over het Pichola meer en stop bij het Jag Mandir paleis, één van de twee eilandpaleizen die in het meer staan. Of dwaal een middag door de kronkelige binnenstad en geniet van de mooie muurschilderingen.

Hoogtepunten van deze reis

Gir Forest National Park

Mens en dier leven zij aan zij in het Gir Forest National Park. Het is de vraag wat het meest bijzonder is: de zeldzame Aziatische leeuw of de Maldhari herders. Al generaties delen zij hun leefgebied

Meer informatie
sluiten