Share

Op ontdekkingsreis door Senegal

St. Louis, stad met een rijk koloniaal verleden

Tijdens deze ontdekkingsreis door Senegal ziet u de mooiste geheimen van dit West-Afrikaanse land. U brengt een bezoek aan Dakar en St. Louis, steden met een rijk koloniaal verleden. Door de ligging aan de Senegal rivier wordt St. Louis ook wel het Venetië van Afrika genoemd. Het eiland Ile de Gorée heeft een lange historie: veel landen hebben oorlog gevoerd om het bezit van dit eiland. Het museum ‘La maison d’esclaves’ laat veel van deze historie zien. De sfeer die Lac Rose uitademt heeft daarentegen iets magisch, met zijn opvallende rose kleur. De omgeving bestaat uit typische Afrikaanse Bush, zandduinen en schitterende en verlaten stranden. U blijft nog even in de buurt van water en gaat via de Senegal River naar het vogelreservaat van Barbarie, rijk aan bijzondere vogels als pelikanen en flamingo’s.  De geheimen van Senegal ontdekt u op de markt in Kaolack, naast exotische groenten en fruit verkopen traditionele geneesheren hier hun fetisjen, die alle kwalen zouden genezen.

Vissen door de mangrove kreekjes van de Sine Saloum Delta

De tocht met een gemotoriseerde kano die u maakt door de mangrove kreekjes van de Sine Saloum Delta is even spannend (u gaat vissen!) als indrukwekkend: u maakt kennis met de levensstijl van de lokale bevolking in deze delta. Een paar heerlijke dagen relaxen kunt u in Saly. Als u genoeg uitgerust bent kunt u daar ook een bezoek brengen aan het La Réservé de Bandia, waar naast giraffen, neushoorns en apen ook veel antilopensoorten en vogels voorkomen.

Tips & Tops Op ontdekkingsreis door Senegal:

 • Wanneer u geluk hebt kunt u in St. Louis een regatta of jazzfestival bijwonen
 • Op Ile de Gorée kunt u een bezoek brengen aan het presidentieel paleis
 • Vaar over de Senegal rivier naar het vogelreservaat Barbarie
 • Het Langue de Barbara nodigt uit om te zwemmen of te watersporten
 • Vissen vangen in de mangrove kreekjes van de Sine Saloum Delta, een hele beleving!
 • Ontspannen in Saly in het zwembad of op het strand
 • De heilige stad Touba is rondom een prachtige moskee gebouwd en heel geschikt voor een bezoek aan de lokale markt
 • Giraffen, neushoorns en apen komt u tegen in het La Réservé de Bandia
 • Deze reis is heel geschikt als familiereis
 • In het hotel in Saly kunnen kinderen leren drummen of traditioneel haarvlechten

Hoogtepunten van deze reis

St. Louis

Door de ligging aan de Senegalrivier wordt St. Louis regelmatig het 'Venetië van Afrika' genoemd. Prachtige koloniale gebouwen, nauwe straatjes en...

Meer informatie

Saloum Delta

De Saloum Delta is zo rijk aan fauna en flora, dat ze wel eens de ‘Amazone van Afrika’ wordt genoemd. Het is een gebied met vele eilanden, mangrovebossen...

Meer informatie

Ile de Gorée

Gorée is een klein eiland met een lange geschiedenis, op slechts een paar kilometer afstand voor de kust van Dakar...

Meer informatie
 • Etienne Overdijk

  De hectiek is meteen merkbaar, je zit in andere sferen. Hier geniet je van geschiedenis vermengd met heden. Reizen in luxe zonder dat je het hedendaagse mist.

  Meer informatie
sluiten